Nepotřebuje nijak zvlášť rozvařovat na pyré. Měkne po několika minutách . Suroviny: 250g hladké mouky, 100g cukru, vanilkový cukr, špetka soli, žloutky, 1g másla nebo rostlinného . Rebarborový koláč se sněhem. Tipy a návody na využití rebarbory. I když rebarbora (reveň) není zeleninou, nad kterou by hlídači správné výživy zrovna jásali, v malém. Je libo rebarborový koláč , buchtu s rebarborou, kompot nebo džem z rebarbory?
Proto rebarboru kromě cukru ( se skořicí) doplňujeme něčím, co šťávu zachytí. Je to zelenina, i vypadá jako zelenina, ale používá se jako ovoce. Mřížky na koláč si udělá každá kuchařinka podle toho, co má doma za . Dnes je její kyselost považována za osvěžující přednost. Vitamíny, minerály, jed …? Mňam dala bych si koláč s tvarohem a rebarborou u nás jsem jí ještě nyní neviděla. Buďto jde oloupat od spodku, nebo když se špatně trhá tak na to používám . Poté rebarboru nakrájejte na kousky a pusťte se do sladkých kouzel.
Zkuste například ten nejjednodušší. V prvním díle MENU v sezóně si ukážeme, jak na rebarborový koláč i sladkou. Až se začervenají stonky, sklízí se , loupe se a pak tepelně upravuje.
Jen vysvitne slunce a ohřeje se půda, začnou se na povrch drát puky rebarbory. V míse promícháme tvaroh, olej, . Vyzkoušejte tedy rychlý recept na křehký rebarborový koláč. Přidáme oloupanou a na kousky pokrájenou rebarboru, trochu mléka a přisypeme mouku s . Proč končí sklizeň rebarbory už na svatého Jana? Více se o pěstování rebarbory dočtete v článku Reveň - raná.
Nezapomeňte: rebarbora nesmí při vaření přijít do kontaktu s hliníkovým nádobím. Když jsem jako malá poprvé viděla, jak babička loupe podivné zelenočervené „ klacky“ a chystá se s nimi něco kuchtit, měla jsem vyvalené oči. Ve východní medicíně se rebarbora používá na posílení vitality a dodání energie. Recept na levný rebarborový koláč.
Například na tento koláč bych musela podle autora udělat drobenku z kostky. Jen mám dotaz: rebarbora se loupe nějakým fíglem, nebo je to primitivní .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.