pondělí 5. července 2021

Menší kvetoucí keř

Někde jsou zkrátka potřeba malé keře. Spíš takové menší nenápadné bobíky. Níže najdete rostliny, které se nikam vysoko nešplhají a nebo je střihem snadno . Ve volné přírodě z něj může vyrůst i menší strom do metrů, jako pěstovaný v. Dalším příkladem keřů kvetoucích v říjnu je abelie čínská.

Ořechokřídlec nebo také ořechoplodec je menší listnatý, opadavý keř. Menší , vzpřímeně rostoucí keř. Květy příjemně vonné, sytě růžové až červené. Nenáročný, vyhovují mu téměř všechny půdy. Nejlépe kvete na plném slunci.


V této kategorii se věnujeme převážně keřům kvetoucím , ale i těm, kteří svou. Je specifická svými světle růžovými květy, které tvoří menší , chundelaté kuličky. Keř nebo stromek bývají obsypány množstvím bílých květů ve tvaru .

Kvetoucí kalistemonový keř je pro každého krásným. Austrálie a Tasmánie, kde rostou jako menší stromy nebo keře. Okrasné keře tohoto typu se hodí i do menších zahrad. Nemá smysl nahustit například do menšího prostoru mnoho druhů a pak je neustále stříhat nebo jinak omezovat v růstu. Solitérní žlutopestré kultivary harmonují s našedlým či bělavě kvetoucím.


Pochází ze Středozemí až po Sýrii a Írán. Tvoří husté keře nebo menší stromy, . I když takovou nemáte, na keře a stromy rezignovat nemusíte. A sázkou na jistotu jsou hortenzie, které v polostínu i kvetou. Protože jsou menší , dobře se hodí i do malých zahrádek v satelitních oblastech. Ibišek Lavender Chiffon kvete okouzlujícími světle růžovými květy.


Palibin je vhodný díky svému menšímu vzrůstu i do menších zahrad nebo na skalky. Kvete velkými žlutými květy od léta až do podzimu. Je to nenáročná, mrazuvzdorná rostlina,. Převládající množství keřů kvete na jaře, lze však nalézt i druhy, které kvetou v. Keře kvetoucí v létě na letorostech je vhodné řezat každým rokem hlubokým zpětným.


Solitéry mohou být také nápadně kvetoucí stromy.

Solitéra (také solitera) je v zahradní architektuře pojem pro strom či keř (někdy i vzrůstnou květinu). Solitéra je zpravidla středobod zahrady, menší zahrady nebo menší části parku. Můžeme ji pěstovat jako keř , menší stromek roubovaný na nízkém kmínku, případně velmi zakrslý strom.


Jde o dřevinu, která vás překvapí v každém ročním. Velký keř nebo menší strom u nás dorůstající do výšky kolem m, nejvyšší. Arabesk je japonská azalka menší velikosti vzrůstem ale s velkými květy.


Starší rostliny v době vegetačního klidu prosvětlujeme vhodným řezem. Bowles Blue´ kvete od poloviny jara až.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky