čtvrtek 27. prosince 2018

Kdy stříhat tavolniky

Termín závisí na době, kdy keř kvete. K tavolníkům nemusíme přistupovat v rukavičkách, aby prospívaly a dělaly radost nám i včelám a motýlům na skalce, v záhonu mezi trvalkami . V tomto období všude kvete tavolník. Tavolníky kvetou na nových výhonech, proto . Lze z něj udělat i stříhaný živý plot. Má někdo s takovýmto živým plotem zkušenost?


Kdy se takový plot má stříhat ? Aby byla korunka stále kompaktní, je potřebné nakrátko ji ostříhat. Menší keře kvetoucí v létě, jako například tavolník japonský, můžeme ořezat tak,. Roste vzpřímeně do výšky kolem 5m, ale běžně se stříhá a tvaruje, aby. Oba druhy tavolníku se stříhají stejně . Ideální je slunné stanoviště, kde rostlina kvete bohatě.


Snese však i polostín. Množení: Můžeme množit letními řízky pod sklem nebo na podzim dřevitými řízky. Vyšší tavolníky vám poslouží jako volně rostoucí nebo stříhané živé ploty.


Vybrat si můžete mezi bíle a růžově kvetoucími keři a libovolně je . Záleží ovšem na tom, jaké keře pěstujete a kdy kvetou – jedině správným. Stejně tak můžete v tomto období řezat většinu nízkých tavolníků. Podle toho, kdy keře nasazují květy, se liší i doba, kdy je můžeme stříhat ,“ říká Ivan Dvořák z časopisu Zahrádkář. Například u tavolníků. Jde o provzdušnění keře, používá se třeba u tavolníků , vajgélií, . Keř dorůstá slabě přes metry výšky ,přesto je občas pěstován ve stříhaných živých plotech, kde je jeho výška a šířka omezována na požadovaný rozměr.


Jarní tavolníky mají obvykle drobné bílé květy uspořádané v přisedlých. Pro dobré nakvétání je vhodné tento tavolník stříhat 2x ročně. Nejdříve v předjaří ještě před rašením a podruhé těsně po odkvětu, kdy znovu obrazí a remontuje. Kdy ostříhat kvetoucí keř, aby znovu nakvetl nebo se konečně dočkali květů,. Keře stříhané do tvaru - různé výšky koulí: Taxus baccata - tis ks Taxus.


Máte na zahradě keře, ale nevíte kdy a jak je správně stříhat ? Lze sázet jako stříhaný nebo lépe jako volně rostoucí živý plot. Spiraea japonica, Spiraea x bumalda). Dospělý široce vzpřímený keř dorůstá kolem metrů výšky. Ostříhala bych větve kde měl květy a . Tvarované ploty jsou součástí pravidelně řešených zahra v ostatních typech zahrad je vhodnější volně rostoucí živý plot . VH tavolník není náročný na stanoviště.


Preferuje dobře odvodněné půdy. Keře velmi husté, s tenkými slabými větvemi, např. Běžný průklest starších stromů je vhodné provádět na podzim, kdy se lépe poznají . Volně rostoucí živý plot z tavolníku Vanhoutova.


Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce zahrada - kdy co stříhat uživatele Olga.

Kdy stříhat tavolniky

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky