pondělí 22. května 2017

Lekniny na balkone

May Myslíte si, že lekníny patří jenom do zámeckých zahrad? Leknín můžete mít klidně doma na své zahradě nebo terase či větším balkoně. Zvýšky věže mlýna des Chennevières se dívám na policajty. A copak jsem já o něco méně pitomá než ti čumilové kolem, jen proto, že jsem na balkoně ? Jul Když jsme byli před lety na Srí Lance, hrozně se mi tam líbily lekníny.


Rozhodl jsem se vyzkoušet pěstovat leknín na balkóně. Jul Dokonce je možné pěstovat leknín na balkoně , terase či využít starou plechovou vanu a tu použít coby perfektní nádobu na pěstování leknínu a . Jun Docela dobře si ho pořídíte na balkoně , terasu nebo vydlážděném. Jul Ne každý má zahradu, kde lze relaxovat u šplouchajícího jezírka a obdivovat krásu květin. I na malém balkoně , střešní zahradě či terase si . Jun Pěstování zeleniny a bylinek na balkoně ? Předjaří: vilín, jasmín, kalina a spol. Mrazuvzdorné trvalky přežijí zimu i na balkoně.


Aug Dáme si práci se zamaskováním čerpadla, hezky upravíme přítok vody. Lekníny rostoucí jen na hladině totiž nezakryjí nic. Pamatujeme na to, že . Jun Trpasličí odrůdy lze pěstovat i na balkoně.


Foto: Adéla Taitlová, Právo. Ač lekníny vrhají na živočichy pod hladinou vítaný stín, neměly by ji . Nezapomínáme ani na pravidelné přihnojování vodních rostlin. Zvláště kvetoucí druhy – lekníny , ale třeba i modráska, prostě dostatek řivin potřebují, a nelze na. Jun Krásně vypadají například lekníny. O tom, jak o ně pečovat, jsme psali zde.


Na úplný závěr stačí napustit vodu. Postupujte opatrně, ať se vám . Daří se jim také v mísách na terase, zídce nebo na balkoně. May Miniaturní odrůdy leknínů pak lze pěstovat dokonce i na balkóně v malé nádobě. Vidíte – ani nemusíte vlastnit zahradu s jezírkem. Mar Pak už stačí zasadit první trs vodních rostlin a máme na balkoně malou vodní zahrádku.


Když v ní chcete pěstovat lekníny , dejte pozor na. Oct Možné je i zazimovat na balkoně , pokud sud nebo jinou nádobu ve která máme lekníny obalíme silnou vrstvou izolace, např. Bílé vodní lekníny byly jí příkrovem smu - umělci zvoleni jsou členy akademie. Nad ní zavzněl Na štíhlém balkoně , exotickými květinami vřesk jakéhosi dravce . Vyberte si z nabídky vodních rostlin na Truhlikov. Vodní rostliny a lekníny.


Kdo by neznal lekníky. Pohled na rozkvetlou vodní plochu skvěle doplní další vodní rostliny. Užijte si rozkvetlý balkon či terasu s našimi truhlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky