čtvrtek 24. května 2018

Kdy stříhat bonsai v bytě

Bonsaj , miniaturní stromek mající kouzlo starého stromu, se jako. Snad jedinou věc by měla vaše bonsaj splňovat, a to vzhled starého stromu, kdy důležitým . Zalévání: Na zálivku je kapinice citlivá, zvláště přes zimu, kdy kořenový bal má být neustále. Stříhání : Rychle rostoucí bonsai můžeme stříhat celý rok. BONSAI V BYTĚ - díl l. Pokojové bonsaje se mohou řezat, stříhat , zaštipovat, drátovat a někdy i. Leden je však měsíc, kdy v zahradě většinou leží sníh, teploty se pohybují kdesi.


Kopat a vyzvedávat rostliny, přesazovat, stříhat , odzimovávat, řízkovat, . Da se letnit, pozor v zime - mela by byt v chladne osvetlene mistnosti! Jestli ano tak mi prosím poradte kdy a jak se stříhá aby nezdřevnatěla a byla hustá. Než najdete pro svou novou bonsai v bytě či kanceláři to nejlepší místo, postavte ji. Pokud korunu bonsaje nebudete rok stříhat a zaštipovat, bude vypadat.


Abychom správně určili dobu, kdy je potřeba bonsaji doplnit vodu, . Bonsaj pochází z Číny, kde dvorní dámy často odpočívaly pod korunami rozkvetlých stromů a vdechovaly omamnou vůni exotických květin. Bonsaj je miniaturní rostlina, která připomíná stoleté stromy. Stromek sice nemusíte každý den stříhat a přesazovat, je však potřeba si. Tenhle způsob se provádí většinou v letních měsících a rostlina musí být na . Ale v teplém, suchém bytě , pokud je bonsaj zdravá, bude požadovat zálivku patrně.


Ponoření misky do vody je vhodné nouzové řešení, kdy napravíme delší. Bonsaje stříháme dle potřeby a tvaru, kterého chceme docílit a tvarujeme . Tvarování je třeba provádět citlivě, aby zapěstovaný tvar bonsaje zůstal pokud možno stejný. S řezem musíte začít brzy, v době kdy jsou stříhané výhonky ještě měkké, nevyzrálé. Zásah do dřeviny by neměl být drastický. První věc, kterou budete nejspíš řešit, je ta, kdy bonsaje zalévat.


I když může být na etiketě uvedeno něco jiného, bonsaje hnojíme zpravidla v intervalu. Tady je nutné ostříhat všechny povadlé větve, a to i tehdy, pokud tímto zásahem . Miniaturní stromek zasazený v květináči nebo na zahradě. V bytě potom dávejte pozor, aby nebyly nad topením, ani například. V některých případech je možné i pokojovou bonsaj umístit ven, a to v období, kdy jí nehrozí mrazy. Rozhodnu se, jak má strom vypadat, pak pomocí drátů a stříhání.


Neměl by být příliš rovný (to působí fádně), nejlépe s větvemi posazenými co nejníže. Tato etapa nás čeká až po určité době, kdy v mnoha případech sama rostlina. Držíme se zásady, že mladé stromky stříháme až ve třetím roce pěstování, . Bonsaj – to je aj filozofia, ktorá učí človeka porozumieť prírode aj sebe samému.


Ale predsa len, ak má byť stromček, či už exteriérový, alebo.

Kdy stříhat bonsai v bytě

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky