pondělí 16. prosince 2019

Majoránka vytrvalá přezimování

Venku se pěstuje na slunečném, před větrem chráněném . Nejčastěji se používá sušená, ale čerstvá je mnohem intenzivnější. Jedná se o mrazuvzdornou. Tradice těchto rostlin znovu ožívá v kuchyni . V našich klimatických podmínkách bez problémů přezimuje.

Zajímá vás pěstování majoránky , nebo jak pěstovat majoránku v květináči nebo na zahradě? Majorana hortensis) je aromatická a léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých ( Lamiaceae). Její pěstování ještě stále není v našich končinách ryze tradiční . Majoránka je aromatická a včelařsky významná, patří. Vůně a chuť je stejná jako u majoránky zahradní.


Syrskou majoránku pěstujeme nejlépe v záhonu na . Mrazuvzdornost: plně mrazuvzdorná.

Pořídit si můžete jednoletou i přezimující variantu majoránky. Rostlina bez nesnází přezimuje a tvoří husté polštáře poseté voňavými . Mám ji již několik let na záhoně a používám ji místo majoránky. Má mnohem menší nároky na teplo, našich klimatických podmínkách bez problému přezimuje. Zcela nové šlechtění - silná intenzivní vůně majoránky , ale tato vám vydrží roky!


Kdy a kam vysévat Pro pěstování v interiéru je možné majoránku svěřit. Proč se do pěstování majoránky pustit? Pěstování majoránky je více než snadné, majoránka je totiž pro pěstitele nenáročná bylinka. Nesnáší mráz, tudíž se musí každým rokem vysévat . Pokud se nechceme pokusit o přezimování rostlinky, můžeme ji celou vytrhnout a zavěsit do svazečků. Používají se odrhnuté lístky.


Než komplikované přezimování , bývá vhodnější majoránku dobře nasušit a. B) - vytrvalá bylina vetších rozměrů, napomáhá trávení. B) - v našich podmínkách jednoletá, ale po přezimování v bezmrazé místnosti poroste i další rok. Působí blahodárně na . U vytrvalých druhů (libeček, oregáno, pažitka) sklízíme jen nadzemní část.

Výjimku představuje majoránka k sušení, kdy je daleko praktičtější nasušit. U bylinek jako je šalvěj, levandule a oregáno bude přezimování daleko . Bylinky choulostivější na teplo můžete přezimovat doma při teplotě až stupňů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky