pátek 28. února 2020

Majoranka přezimování

Venku se pěstuje na slunečném, před větrem chráněném . U majoránky si přezimováním doma zajistíme pěknou rostlinku na příští sezonu. Původně je vytrvalá, ale u . Jedná se o vytrvalou rostlinu, ale protože jí nevyhovují nízké teploty, pěstuje se u nás častěji jako jednoletka. Používají se odrhnuté lístky. Dobře se jí bude dařit jak na záhoně, tak v květináči za oknem či na terase. Semínka majoránky se do půdy . Pěstování majoránky Pěstovat majoránku můžete jak na záhoně, tak v truhlících na balkoně či za oknem.


Majoránka je aromatická a včelařsky významná, patří. Nejlépe se jí bude dařit na teplém . PĚSTOVÁNÍ — S přezimováním teplo- milné majoránky se lidé trápili již ve stře- dověku. V našich klimatických podmínkách bez problémů přezimuje. Než komplikované přezimování , bývá vhodnější majoránku dobře nasušit a používat ji v. Méně světla snese máta pažitka (více odrůd) petržel libeček celer majoránka máta (více odrůd) kerblík koriandr. Dále by mě zajímalo . Ve své domovině, kterou jsou oblasti Středozemního moře, bez problémů přezimuje , ale u nás se pěstuje jen v. Portulaca oleracea 9 proskurník lékařský 9přezimování 1přísada.


Dostatek slunce naopak ocení mateřídouška, šalvěj, oregano, rozmarýn, saturejka, levandule, meduňka i majoránka. Bylinky, které milují slunce, by se také měly . Horská divoká majoránka , slovensky Pamajorán jedna ze zapomenutých bylinek. Pěstujeme ji jako trvalku v záhoně, kde nám zcela bez problémů přezimuje. Výjimku představuje majoránka k sušení, kdy je daleko praktičtější nasušit.


U bylinek jako je šalvěj, levandule a oregáno bude přezimování. Přízemní bylinky, jako jsou tymián nebo majoránka , se skvěle vyjímají v. Slowe woněkras, marjánka, majorán vččný, jelikož přezimuje. Venku přezimují bez větších potíží levandule, máta, pažitka, petržel, šalvěj, estragon či. Tato vonná bylinka přímo miluje slunečná a teplá stanoviště, která jsou chráněna před větrem.


Její přezimování je doma složité. Tymián pěstování přezimování. Siowe woněkras , marjánka , majorán wřčný , jelikož přezimuje.


Pořídit si můžete jednoletou i přezimující variantu majoránky. Rostlina bez nesnází přezimuje a tvoří husté polštáře poseté voňavými . Origanum dictamnus 111– majorana 7– vulgaree 10102. Podmínky pro přezimování se liší druh od druhu, proto je dobré jednotlivé truhlíky osazovat.


Dobromysl je vytrvalá bylinka, příbuzná naší jednoleté majoránky. Při správném přezimování vydrží několik let.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky