Myslíte, že to může být nezralé? Jak bych poznala, že dýně ještě nejsou zralé. Slupka je žlutá a loupat se nemusí. Dužina zralé špagetové dýně vytváří špagetová.
Víte, jaký je rozdíl mezi muškátovou nebo špagetovou dýní ? Nejdůležitější je ale stopka – když je uschlá, je to znamení, že se dýně sklidila zralá a můžete si ji bez obav koupit. Přečtěte si, kdy sklízet dýně. Od září do listopadu následně sklízíte zralé plody.
V kuchyni je využití špagetové dýně velmi široké. Slouží jako náhrada . Pěstuji letos poprvé dýně , hlavně máslovou , ale nevím, kdy je zralá. Hokkaido, muškátová, máslová či špagetová – druhů dýní je mnoho a receptů z nich ještě více. Jak a kdy dýně vysévat a vysazovat?
Mladé a nevyzrálé plody jsou zelené, zralé plody získávají krémovou barvu, často. Dále sem patří v poslední době velmi oblíbená dýně hokkaido, která existují v. Tohle se řeší jen při semenaření, kdy se dbá na to, aby se mezi sebou odrůdy . Ty se pak podle vzhledu plodů a následného využití rozdělují na špagetové dýně. Kdy a jak dýně sklízet? Také musíme dbát na to, aby byly naprosto zralé ! Vegetable Spaghetti) i hybrid (Stripetti F1) mají chutnou. Je ale třeba sklízet ji v momentě, kdy plod snadno rukama ohneme do.
Zralost dýně poznáme podle malých suchých prasklin, které se tvoří na . V posledních letech si dýně získávají stále větší oblibu. Jak poznám, že je dýně zralá a mohu ji . Tvrdá slupka odrůdy Stripetti Fochrání špagetovou strukturu dužiny a. Sklízí se ve chvíli, kdy stopka zcela zaschne, jen tehdy je dýně zralá. Plody dorůstají velikosti mezi – centimetry, a zda je zralá , poznáme stejně jako u jiných druhů, podle toho, že má zaschlou stopku.
Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou půlku zimy, kdy. Na tvaru u špagetové dýně moc nezáleží, její dužina se stejně rozdělí na vlákna. Zralá dýně je na pohmat pevná a má sytě zbarvenou slupku. Muškátová dýně má barvu zaprášené oranžové, špagetová dýně je žlutá a podobnou barvu má i . Na podzim, kdy už téměř všechna zelenina končí, vrcholí sklizeň lahodných tykví. Navíc zralé dýně tohoto druhu jsou velmi dekorativní.
Máslová dýně pochází z Ameriky, kde se nazývá butternut, v překladu tedy máslový oříšek, jemuž je svou jemně nasládlou chutí a vůní podobná.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.