středa 11. ledna 2017

Letní střih ovocných stromů

Během léta totiž některé stromy vyhánějí silné pruty, tzv. Nastává také období řezu vzrostlých třešní, višní . Staré jabloně mají jedinečný půvab. V létě navíc poskytují stín, a žádný slunečník nenahradí chladivou korunu stromu. Na zahradě bychom si je .

Jak správně provést letní řez ovocných stromů ? Na sklonku léta je dobré se pustit zejména do prořezání broskví, meruněk, slivoní a švestek. Letní řez jabloní, přednosti a úskalí. Odstraňujeme části letorostů, celé letorosty, výhony nebo větve v korunách stromů během vegetace jabloň.


U peckovin je vhodný právě jen . U ovocných stromů se běžně provádí předjarní řez. U starších stromů je lepší provést řez až za vegetace.

Je třeba respektovat růst stromů : je-li strom mohutnější, provádíme řez později, zpravidla až těsně před květem, nebo volíme letní řez v druhé polovině srpna. Každý správný zahrádkář, který má ovocné stromy, ví, že pravidelné řezání je naprosto nezbytné . Provádí se na konci zimy z toho důvodu, že stromy ještě nevyhnaly mízu. Také dobře vidíte tvar koruny, která je nyní bez listí. Po silném zmlazovacím řezu, strom silně vyvlčí.


Takže je nutný letní řez. Střih peckovin – meruňky, broskve. Pro každý druh ovocných stromů nebo rostlin pěstitel má obvykle docela jasný.


Cílem letního řezu je zvýšení úrodnosti stromů a podpoření vybarvenosti plodů. Vztah lidí a ovocných stromů je potenciálně symbiotcký,. Biologické zdůvodnění: zaštpováním se asimiláty nespotřebují na prodluž.


Tento a ďalšie piny nájdete na nástenke Zahrada používateľa marian halienka. Pro pozdní letní řez jabloní je optimální dobou druhá polovina srpna. Zaměřujeme se hlavně na nové . EZ OVOCNÝCH DŘEVIN Řez volně rostoucích ovocných stromů se provádí.


Proč řezat mladé stromky meruněk?

Taktéž jsem moc nepochopil, jak by u této metody fungoval letní řez , který je dle mého názoru dosti důležitý. V poslední řadě si myslím, že pro řez peckovin, . V zásadě se stromy řezat nemusí, tyto stromy pak plodí i rok po výsadbě, což vede k brzkému.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky