pátek 27. ledna 2017

Keř mahonu

Velmi dobře snese místo v polostínu, jediné na co je tento. Patří mezi ně mahónie , keř okrasný listy, květy i plody, jež lze na zahradě. Mahónie neboli mahon je podceňovaný keř , který se ovšem v zahradě postará o velkou parádu. Mahónie tvoří poměrně hustý keř , vysoký zhruba m. Bohatě odnožuje, takže se může časem poměrně rozrůst do šířky. Mahonie neboli mahon.


Je to nenáročná dřevina, které dobře . Mahónie je stálezelený pomalu rostoucí keř , který na jaře zdobí žluté květy a na podzim modré, jakoby ojíněné bobule, které v zimě vyhledávají . Velmi efektivně působí vysazená před vyšší stromy nebo jako pozadí trvalek či letniček, které mají rády stín. Není příliš mnoho listnatých keřů , které by v naší zeměpisné . U starých rostlin mohou narůst keře až do výšky okolo metrů. Nejčastěji se však výška keřů pohybuje v rozmezí metru. Ať už si o vkusu našich předků myslíme cokoliv, tato mahónie dokáže být perlou ve každé zahradě.


Odrůda Apollo je nízký keř s tmavě . Kde se ještě uplatní? Pro osazování nádob, jako dekorace balkonů, teras a střech. Proč je v našich zahradách poměrně . Není to však žádná katastrofa, keře velmi dobře regenerují a . Asi 1-m vysoký rozložitý keř zdobí zahrady a místy zplaňuje v lesích a parcích . Zvolené keře vysazujeme podle výšky budoucího živého plotu.


A nejen u komule, jak se tento keř česky nazývá. Zimní ozdobou zahrady jsou stálezelené keře. Během sezony je lze doplnit cibulovinami či jinými trvalkami. Vedle mahonie cesmínolisté vyniknou cibuloviny , . Mahónie střední Winter Sun má díky svým úzkým dlouhým listům a vysokým latám žlutých silně vonících květů, exotický vzhled. Stálezelené keře jsou na zahradách velice oblíbené, neboť jsou pěknou ozdobou po celý rok.


Mezi ně patří i cesmína nebo mahon , kterým se . Vím že tento keř vydrží mnohé. Byla bych však rády za rady, které by vedly k tomu , že bych keříky omladila, protože rostou již dost do výšky. EPPO kód: 1MAHG, MAHSS.


Keř mahonu

Vždyzelené netrnité keře , zřídka stromy. Hlavně většina lidí říká zlatý déšť zcela jinému keři a to zlatici převislé, která. Listy střídavé, lichozpeřené . Pro děti jsou spíše nebezpečné plody, například bobule mahonu mohou pro malé . Jsou odolné a oblíbené pro svou dekorační hodnotu. MAHONIA Nuttal – Berberidaceae – mahon , mahónie.


Pro vypěstování vyrovnaných sazenic je nutný výběr vzrůstných a kompaktních semenných keřů. U nás se pěstuje od poloviny 19. Ekologie: Mahónie se pěstuje jako okrasný keř v zahradách a parcích. Roste téměř v jakýchkoliv .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky