pondělí 21. srpna 2017

Kdy prořezat třešen

Pro celou skupinu peckovin platí, že řez provádíme na jaře, a to na počátku vegetace. Ideální doba je na začátku kvetení, kdy se nejlépe, a to i . Kdy je nejvhodnější doba na prořezání třešně a jak ji co nejlépe a nejšetrněji zmenšit. Nedávno jsme třešně sklidili a rádi bychom náš strom . Mladé třešně byste měli prořezávat do tvaru poháru, aby okolo větví mohl proudit vzdu.


Odřežte uschlé větve v době, kdy strom v zimě odpočívá.

Jak pěstovat a jak a také kdy prořezat třešně ? Kde se jim nejlépe daří? Jaké odrůdy vybrat a jak s plody naložit? Při výsadbě stromku třešně postupujeme stejně jako u meruňkového stromku. Od dob, kdy dveře nahrazovala zvířecí kožešina nebo proutěná rohož, . Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda, jak ja kdy jdou omladit a prořezat třešně.


Mám na zahradě starou, velmi vysokou třešeň. Stále plodí, ale nedosáhle na .

Jak a kdy prořezávat ovocné stromy, aby vám dobře plodily a. Po výsadbě stříháme jabloně i hrušně vždy na jaře před rašením. Korunka stromu má mít terminální výhon se čtyřmi hlavními kosterními větvemi. Jabloně a hrušně střihám, řežu, prořezávám v lednu, únoru i později, starší stromy dříve, mladší později. Vlky vytrhávám v červnu, do začátku . Třešňový květ plodí na jaře, aby na začátku léta přinesl ovoce. Pěstitelé zahrad se často vyhýbají ořezáváním, protože nechtějí zbavit . Jak česat třešně a kdy stříhat stromy, aby příští rok zase přinesly.


Pokud postupujeme opatrně, můžeme prořezávat větve plné plodů, a ty pak . Které ovocné stromy na podzim prořezat. Kdy a jak na zimní prostřih ovocných stromů a keřů? Na podzim prořezáváme především peckoviny (višeň, slivoň, třešeň , broskvoň, meruňka). U starších stromů je lepší provést řez až za vegetace. Omezí růst takzvaných vlků, podpoří tvorbu poupat a bohatší.


V této době lze řezat břízy a javory, které na jaře sají mízu, a také kaštany a ořešáky, které jsou náchylné na klejotok. To platí i pro třešně a . Všeobecně platí, že peckoviny a skořápkoviny řežeme v době, kdy již nehrozí. V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně.

Stromy, rodící ovoce s peckou, je nejvhodnější prořezávat v období. Má-li vyvinutou korunu, není ji třeba. Třešně není třeba pravidelně řezat. Pro třešně není vhodný příliš hluboký řez a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky