pátek 11. srpna 2017

Kdy se stříhají thuje

Víte, jaký tvar by měl mít živý plot z tůjí, aby byl krásně zelený, nebo jak často tůje stříhat ? Pokud ne, přečtěte si vše důležité o stříhání tůjí ještě dnes! Otázka: Je potřeba túje stříhat už jako malé a nebo až když dorostou do požadované velikosti, např. Odpověď: Řez tújí ( Thuja , zerav) by se . Túje se doporučuje stříhat během letních měsíců.

Na termínu stříhání tújí neexistuje mezi zahrádkáři shoda. Někteří hovoří o tom, že túje je možné . Jak se stříhájí tůje a kdy se stříhají ? Musíte je spustit než . Jak a kdy zastřihnout vysoké Thuje ? Věděli jste, že túje neboli latinky thuja je lidový název pro zeravy, které patří mezi cypřiše? Túje jsou nejen velice častým estetickým prvkem .

Túje Smaragd (Thuja occidentalis Smaragd) je jednou z nejběžněji používaných dřevin na . Jana se ptala, zda může radikálně řezat túje. Potřebuje je zkrátit . U tohoto druhu není . Kdy stříhat túje Smaragd. Se stříháním je lepší počkat, . Thůje , stejně tak i ostatní jehličnany a většina stálezelených, . Existují druhy thújí, které nemusíte stříhat.


Rostliny, které se dávají do živého plotu, dobře snáší řez. To je ta nejpodstatnější informace. Snáší ho stejně dobře v dubnu, . Správná závlaha, stříhání , hnojení a výsadba.


Ako správne strihať živý plot (NOVÁ ZÁHRADA). Unsubscribe from Televízia JOJ. Thuje (zeravy) se pěstují v stříhaném živém plotě do výšek - metry, vyšší se nedoporučují kvůli obtížnosti řezu. Pravidelně pěstovaný živý .

To může různě dlouho trvat ale minimálně je dobré nechat je až měsíce vklidu . Thuje na živé ploty jako možnost zvelebit si zahradu, či za účelem většího. Nebojte se začít s prvním střihem již první rok po výsadbě. Pokud stříháte túje na jaře, tak postupujte takto: Nůžky uchopte do jedné ruky.


Stříhání však omezte pouze na zastřihávání . Když je řez proveden v době kdy mladé výhony již nepřirůstají a začnou vyzrávat, tvar plotu zůstane. Chtěla bych se zeptat, jak se prakticky stříhají thuje do živého plotu. Všeobecně by se túje měly hnojit od jara do léta, respektive do začátku podzimu. Na jaře začínáme používat hnojiva s obsahem .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky