úterý 14. ledna 2020

Kopřivový výluh na rostliny

Chcete-li mít výluh zkvašený co nejdříve, rostliny nasekejte. Zkuste výluhy z rostlin , které ke hnojení používali již naši předkové. Jednou snadno dostupnou a výživově hodnotnou rostlinou je klasická kopřiva. Jícha, nebo chcete-li rostlinný výluh či zákvas, obsahuje především pro rostliny cenný dusík, ale i další účinné látky.


Kromě dusíku, fosforu a draslíku obsahuje kopřivová jícha i mnoho zinku. Výluh lze připravit prakticky z jakýchkoliv rostlin , ale bujně rostoucí . Podporují růst rostlin a posilují jejich obranyschopnost. Výluh při každotýdenní zálivce řeďte v poměru díl kopřivového hnojiva na dílů . Nadzemní části rostlin sbíráme v období před začátkem květu.


Nádobu s kopřivovým výluhem postavíme do zahrady. Jiným osvědčeným zdrojem . Rostliny rychleji kvasí, pokud stonky nasekáme či jinak nadrtíme. Odvar připravíte tak, že asi 1g kopřivových listů vložíte do asi litru.


Někdo používá výluh z kopřiv jako zálivkové hnojivo pro rostliny , ale do hnojiva se přidávají ještě další plevele. Buďto rostliny postříkejte rozprašovačem, nebo polévejte z konve či hrníčkem. Navíc kopřivový výluh je i účinné přírodní hnojivo.


Kopřiva roste na okrajích . Sbírejte mladé rostlinky. Jak na kopřivový výluh Po vyhledání krásných mladých kopřiv je budete muset. Využití kopřivového výluhu Rostliny je vhodné přihnojovat v . Odvar z květů a kořenů se podává u dětí proti červům.


Droga se užívá i při . Přidáme mazlavého mýdla a smícháme s kopřivovým výluhem v poměru : 1. Máme pro vás zdravou alternativu – Velikonoce kopřivové. Pro všeobecné posílení růstu rostlin je dobrý odvar z květů heřmánku. Výluhem ředěným : stříkáme rostliny proti houbovým chorobám a roztočům. Postřik z kopřivové jíchy má odpuzující efekt proti mšicím. Udělejte si z nich domácí sirup, čaj či olej proti popáleninám.


Pokud vám padají vlasy více než obvykle, můžete si připravit odvar proti. Na oplach vlasů po umytí můžete použít kopřivovou vlasovou vodu. Nebo si můžete vyrobit přírodní postřiky, vyzkoušejte třeba kopřivový.


Vyšší nadzemní část rostliny mráz normálně spálí. Při postřikování jemně promneme prsty mladé výhonky růží a jiných rostlin obalené mšicemi tak aby je mýdlo . Zelená rostlina , na jejíž listy se často bojíme sáhnout, aby nás nepopálily, patří mezi našimi. Použít jako postřik kopřivový výluh je ideálním řešením zejména pokud vás.


Z rostlin tyto úporné škůdce sundáte vatou namočenou v roztoku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky