pondělí 20. ledna 2020

Které letnicky snesou přímé slunce

U jižního balkónu neplatí, že dobrou péčí udržíte v květu jakékoliv rostliny. Sázkou na jistotu je výběr květin, které přímé slunce a žár milují. Pro jižní balkony vybíráme tradičně petúnie, muškáty a surfinie.


Ačkoli tyto druhy snášejí přímé slunce , úpal v letních vedrech jim nesvědčí a . Ze Středomoří znáte rostliny s dužnatým listem, které opět snesou velký žář - kosmatce.

Letničky pro suchá a slunná místa . Tedy pokud nezvolíte takové, které si žhavé sluneční paprsky a teploty nad. Pěstujte rostliny, které snesou žár. Pokud máte terasu či okna směřována na jih, vybírejte především letničky , které snesou přímé celodenní slunce.


Rostlinami na plný úpal mohou . Dobře roste na přímém slunci , ale vyhovuje jí i mírný polostín. Petúnie a drobnokvěté surfinie patří mezi nejoblíbenější letničky , které si .

Témata článku: Trvalky , Okrasná zahrada, Užitková zahrada, Bylinky, Okrasné rostliny, Zahradní . Takže ty lobelky se asi taky natom přímém slunku moc nechytly že? Zvolili jsme pro vás takové trvalky , které se skvěle hodí do různých typů výsadeb. Zatímco drobná plamenka šídlolistá odvede skvělou práci na . Milují slunce , vydrží i delší sucho a některým dokonce nevadí, když je občas zapomenete zalít.


Jestliže už kvete a potřebujete jej přesadit, klidně to udělejte, vůbec mu to nevadí. Trvalky vhodné na slunce , na suchá místa, trvalky na úpal. Jsou to všestranné letničky , . Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny.


Patří sem velkokvěté . Snad žádná jiná balkónová letnička nezaznamenala takový nárůst nových odrůd. Petúniím se daří na slunném místě, snesou plné slunce , nejsou náročné na vodu. Begónie nesnáší přímé slunce , vyhovuje jim polostín.


Téměř všechny letničky je vhodné vysadit do zeminy, která má v sobě. Přímé slunce snesou například muškáty, petúnie, vitálky či afrikány. Které květiny na balkón bez problémů snesou přímé slunce jižní strany?

Umístění: v polostínu i na přímém slunci , odolná vůči větru. Floxy milují slunce a snesou sucho. Obecně plamenkám vyhovuje každá běžná zahradní půda bohatá na humus a dostatečně osluněné . Kvete bíle, snese přímé slunce , přezimování jako u muškátů, množení řízkováním. Oblíbená letnička , bujně rostoucí rostlina s delšími výhony, preferuje slunce. Některé květiny mají rády přímé slunce , jiné spíše polostín, dalším škodí vítr nebo přímý.


Přímé sluneční paprsky, které se o jižní balkon opírají téměř celý den, snesou. Roste na suchých vápenitých půdách na přímém slunci a je zcela nenáročná. Listy tvoří přízemní mohutnou růžici, květní neolistěné stvoly jsou . Super, řeknete si, ideální místo pro všechny letničky. Jenže tento jižní balkon je moc fajn v zimě, na jaře a na podzim, v době, kdy slunce jen příjemně hřeje. A to ne každá rostlina snese.


Tyto nádherné letničky se hodí do truhlíků a nebo závěsných květináčů a počítejte s tím,. Nesnesou pouze velice silný vítr a přímé slunce za extrémně horkého dne, proto jsou. Už začátkem měsíce vyséváme přímo na záhon některé rychle rostoucí. Snesou však dosti značné výkyvy podmínek.


Slunce jí nesvědčí, ale ve stínu tato nižší letnička bude opravdu štědrá,. Potřebuje: dostatek slunce , ale snese i polostín, propustnou půdu, vláhu, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky