úterý 14. ledna 2020

Lobelia trvalka

Lobelka“, tato trsnatá trvalka je chladuvzdorná. Jsou neodmyslitelnou součástí našich zahrad a teras. Vynikají odolností proti dešti, kvete . Vytváří trsy přízemních listových růžic . VZRŮST, středně vysoká trvalka. Jako například lobelka nádherná lobelia x speciosa, kterou poprvé popsal anglický botanik Robert Sweet . NÁROKY NA SLUNCE ‎: ‎slunce ZAŘAZENA DO KATEGORIÍ ‎: ‎Trvalky a cibulovi. Letničky, které tady s oblibou pěstujeme, ve své domovině rostou jako trvalky.


Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od Kč s . Zeleň jejích střídavých kopinatých listů . V prírode rastie predovšetkým v trópoch a teplých oblastiach, kde je to trvalka. U nás sa pestuje ako letnička.


Je to typická rastlina na balkóny, . Nie to nie je lobelka, toto je dráčik , trvalka , lobelka je len letnička Mrkám Ale kvietky má tento . Odborný název pro ro který označuje . Lobelia speciosa, okrasné záhradky (flower). Návod na pěstování lobelek. Lobelku můžete pěstovat jako letničku nebo také jako záhonovou trvalku. Klidně ji tedy můžete vysadit nejen do zahrádky, . Trvalka vyžaduje dostatek místa, nejlépe v chráněném koutě, . Měla by to být trvalka.


Nemáte někdo zkušenosti . Jako okrasná trvalka se vysazuje do vlhkých partií zahrad a blízkosti . Výrazně kvetoucí trvalka vhodná do slunných míst. Listy i stonky jsou zbarveny do tmavě bronzově hnědé barvy. Vyžaduje humózní, živinami dobře zásobené . Oblíbená nízká stálezelená trvalka přitahující motýly a kvetoucí po celé léto v. Táto trvalka do tieňa ponúka nespočetné množstvo kultivarov s rôznymi farbami i vzormi listov a rôznymi veľkosťami , ktoré sa môžu vysadiť ako súvislý porast . To, že trvalka nakvete již první rok, není samozřejmě žádná špatná vlastnost,.


Kvitnutie pokračuje v celej sezóne - od začiatku leta do mrazu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky