pondělí 24. února 2020

Male mušky s hliny

Prosím o radu-v pokojovkách se mi usídlily malé černé mušky -jakoby běhají po hlíně nebo poletují. Nevím jestli jsme je přelila nebo čím to :nevinevypadá to . Koupila jsem balenou hlínu pro pokojové květiny a po přesazení rostlin a prvním zalévání se mi začaly doma objevovat malé mušky. Je jich stále víc a všimla . Smutnice v pokojových květinách - ZAHRADA.

Octomilky - jak se zbavit - ZAHRADA. Jak se zbavit malých mušek na pokojových květech. Otravné poletující mušky smutnice si domů přinesete se.


Plíseň na povrchu hlíny v květináči může vzniknout z vícero důvodů. Hlavní příčinou bývá nadměrná zálivka. Pokud je substrát stále přemokřený, . Znepokojují vás malé černé mušky , které se vznášejí kolem květináčů s pokojovými rostlinami, zvláště nedávno přesazenými?


V zahradnickych potrebach jsem si koupil hlinu.

Do ni jsem presadil kyticky a po par dnech zacaly z hliny vylezat male musky. Když už máte pocit, že se vám je podařilo přemoci, vyrojí se jich ze zeminy nová vlna. Ano, právě tam smutnice kladou svá vajíčka a právě tam . Dospělé smutnice jsou drobné mušky s kovově leským krunýřem, asi 2. K vylíhnutí larev pak dochází během několika málo dní, které okusují . Snížená vlhkost omezí vývoj mušek , písek v hlíně pak sebere jejich larvám přístup vzduchu. A další dospělé mušky se k substrátu nedostanou.


V bytě se mi vyskytují malé mušky ,je možné,že jsou z hlíny od kytek? Ovoce v pokoji žádné nemám. Zázrak přírody: Malé mušky umějí stejné manévry jako stíhačky! Hodně větrat, vzduch, přesadit se může, ale do sterilizované hlíny a rostlinu . Malé černé mušky , které na první pohled neškodí.


A organický materiál se v zaplavené hlíně , tu a tam hnojené, taky najde. Potud ok, jenže přes spousty nalepených mušek v hlíně květináčů. Bohužel do jednoho květináče cca tři tyčinky, balení je malé , to by mi vyšlo . Ideální je v tomto ohledu propéct hlínu v mikrovlnce nebo na plechu v troubě.


Aj vy ste sa už stretli v domácnosti s malými muškami, ktoré sa zjavia akoby odnikiaľ a vy sa ich neviete zbaviť?

Vyrojily se z květináčů ani nevím kdy, tyhle malé otravné černé mušky. Pak mi ale kamarádka řekla, že ty mušky se líhnou z larev v hlíně a že . Keď však naše rastliny napadnú drobné mušky , je veľmi ťažké zbaviť sa ich. Niekedy, keď máme pocit, že máme s malými potvorkami konečne pokoj, zvyknú sa . Skúšala som zápalky do hliny , biolit, klinčeky, tabakový výluh, dokonca som presádzala a stále sú tam. Nejaký tip ako sa toho zbaviť? Zasraně malý černý mušky , smutnice ? Jsou to tak malé mušky , že jim člověk skoro nevěnuje pozornost.


Mokrá hlína je pro ně ideálním místem na kladení vajíček. Do mokré hlíny kladou larvy, které se posléze živí kořínky rostliny a ta . Mušky jsou malé a extrémně otravné,. Nejprve byste měli přestat květinu zalévat, dokud horních centimetrů hlíny úplně nevyschne.


To způsobí, že muší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky