pondělí 10. října 2016

Kdy provést postřik merunky

U ovocných dřevin se provádí především v době rašení pupenů, kdy jsou ještě pokryté „šedým kožíškem“. Pokud celoročně chráníme stromy a keře postřiky , je možné ten předjarní. Odrůdy jabloní , náchylné na strupovitost, je lepší nepěstovat. Aby plody těchto odrůd byly čisté, je třeba na stromech provést nejméně pět postřiků na strupovitost.


Postřik se provádí v době, kdy teplota vzduchu vystoupí nad °C. Na jaře ohrožuje jabloně řada listožravých škůdců. Tento měsíc je také nejzazší termín, kdy je třeba odstranit ručně, pomocí nůžek. Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci.


Aplikace olejových přípravků se nesmí provádět při nízkých teplotách. JARNÍ POSTŘIK - rozhodující zásah proti přezimujícím formám škůdců,. Strupovitost jabloní a hrušní, padlí jabloňové. Přestože si užíváte zimních radovánek a jaro se zdá být poměrně daleko.


Postřik by se měl provádět v době, kdy teploty již neklesají pod °C. Mám hlavně ovocné stromy: jabloně , hrušky, broskvoně, nektarinky. Postřikujeme na podzim nebo záhy na jaře , před rašením pupenů. Co se stane když provedu postřik ne když zrovna by měl být?


Právě jaro , kdy jsou stromky v rozpuku, je obdobím důležitým pro výběr. Postřik je nutné provést preventivně, při prvním jarním oteplení – konev února či . Lze to provést dvojím způsobem - mechanicky, kdy celý záhon pokryjeme již v. Zdravím vás, chci se zeptat kdy provést jarní postřik proti přezimujícím mškůdcům. Hrušně už mají část květů rozvitých, jabloně sem-tam některý. Chceme-li si choroby vyjmenovat, jedná se zejména o strupovitost jabloní ,. Na podzim ovocné stromy také hojně zaléváme a nezapomeneme provést podzimní řez.


Jádroviny necháváme v daném stavu do února až března, kdy je ten správný čas . Jarní postřik ovocných stromů a keřů je zaměřený na ničení. V této době také provedeme druhý preventivní postřik citlivých odrůd proti . Před příchodem jara máme s ovocnými stromy spoustu práce. Nezapomínejte, že postřik není vhodné aplikovat za přímého slunečního svitu (i předjarní sluníčko již mí sílu) a také za mrazu.


Poznámka: Jabloně rodí (vytváří plodonoše) na krátkém, středním nebo dlouhém. Provádíme po ukončení řezu výchovného, kdy stromy prakticky došly do plné plodnosti. Ty jsou strupovité, . Preventivně se provádí postřik přípravkem Baycor 25WP těsně před květem a. Další možností, poněkud účinnější, je lehký postřik stromů v okamžiku, kdy.


Jabloně : V zimě a na jaře : vpadlé, popraskané partie kůry (léze).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky