úterý 25. října 2016

Květina se množí z větviček

Snadno se množí vegetativně, odlamováním větviček nebo celých trsů. Zakoření v každém ročním období. Rostlina snese i dlouhé období sucha. Květiny , nebodící se pro pokoj , vyhánějí tu stálé tenké , dlouhé větvičky bledé. Mnozi zalivají v letě velmi studenou vodou , domnívajíce se , že květiny tak . Ulomíš mi větvičku nebo mi necháš pár semínek?


Ještě dodám,že trochu podobné řízkování je množení hřížením. Pro zvláštní to omládnutí ve vodě nazval ji znamenitý přírodozpytec Linné „ květinou vzkříšení. Tato obyčejná květina je velmi dekorativní, pokud jí umožníte bujně růst a sílit. A stejně, jako je nenáročné pěstování zelence, je snadné i jeho množení. Z jedné větvičky jich vytvoříte hned několik, zakoření ochotně při vyšší teplotě a . Nejčastějším druhem řízkování je množení pomocí bylinných (zelených) nebo dřevitých řízků.


Některé druhy okrasných rostlin používaných jako balkonové květiny ,. K řízkování jsou používány postranní větvičky odebírané nejlépe s patkou. Způsob množení běžně používaný pro přenášení části z jednoho stromu na druhý se nazývá roubování. Větvička ustřižená z jedné rostliny, se spojí s jinou a. Podobně rozmnožují se krásné druhy kostak volno srdcem - v . Vegetativní množení okrasných dřevin je velmi výhodné. Z vlastního keře si s minimálními náklady namnožíte další, z větvičky od sousedů či . Jednotlivé větvičky odstřihněte a odstraňte z nich spodní listy. Ponechte jen asi dvě až tři.


Kalanchoe se množí velmi snadno a brzy se můžete dočkat nových rostlinek. Postup, jak namnožit královnu květin. Odstřihněte z růžového keře dobře vyzrálou, silnější větvičku s odkvetlou růží. Jedná se o techniku vhodnou i pro pokojové květiny. Ve stručnosti lze říct, že stačí zakrýt část stonku nebo větvičky půdou a tím docílíte tvorby nových kořenů.


Jak můžete vyzdobit balkon méně tradičními květinami : Brambořík a kalanchoe. Stačí ze starší rostliny odříznout konec “ větvičky ” třeba se dvěma listy a. Aby se k větvičce nedostali škůdci, jiné choroby a aby měla stabilní klima, postavíme na ni zavařovací sklenici dnem vzhůru. Vánoční atmosféru vykouzlí větvičky. Zamezíte tak mikroorganizmům v jejich množení a vodu budete moci čistit méně často. Použít je můžete jako součást adventního věnce nebo do vázy místo květin.


Hřížení používáme u keříkových rostlin s ještě ne zcela zdřevnatělými větvičkami. Dostatečně dlouhou větvičku ohneme k zemi. Z cibulovin – květin se dají brzy zjara ještě rozsadit trsy narcisů, ale vhodnější je.


Větvičky nechte buď zakořenit ve vodě s kapkou hnojiva nebo smočte do stimulátoru a . Jedním z důvodů, proč lidé dávají přednost květině v květináči před květinou řezanou je fakt, že řezané růže dlouho nevydrží. Rozkvetlá květina podle lidové tradice symbolizuje příchod Ježíše Krista,. Samotné řezaní větviček má pár pravidel, která se musí dodržovat.


Množení ibišku Ibišek si můžeme namnožit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky