pátek 21. října 2016

Koprivovy vyluh na msice

Skvěle účinkuje nejen proti mšicím, ale taky jako odpuzovač mravenců, kteří si mšice na mladých výhonech stromů, keřů nebotrvalek „chovají“. Máte možnost používat přípravky na přírodní bázi, které zlikvidují škůdce, ale neublíží ro. Kopřivový výluh proti mšicím. Ti roztomilí tečkovaní broučci jsou vlastně predátoři, dravci, které loví mšice a požírají je.


Na mšice použijeme výluh z kopřivy: kilogram posekaných listů zalijeme pěti litry vody a necháme je tři dny louhovat. Mšice může také přežívat na různých okrasných keřích. Dejte si ale pozor na jednu věc. Těm se při postřiku musíte vyhnout.


Navíc kopřivový výluh je i účinné přírodní hnojivo. Stejně jako kopřivy lze použít pelyněk, česnek nebo kostival. Napadlo vás někdy, co se v únoru děje s pokojovými rostlinami? Je to nejen ideální měsíc pro jejich přesazení, ale také pro jejich kontrolu.


Protože kopřivy už také dosahují dostatečné výšky, využijeme toho a povíme si, jak vyrobit rostlinné hnojivo – kopřivový výluh. Na zálivku zřeďte jíchu vodou v poměru 1:1 na postřik 1:20. Výluh s kopřiv na mšice je . Měsíčkovou mast a olej lze používat na hojení ran už od kojeneckého věku a. Použít jako postřik kopřivový výluh je ideálním řešením zejména pokud vás trápí mšice.


Před použitím se ředí 1:na zálivku, nebo 1:na postřik. Postřik z vajglů: Nikotin má na mšice i jiné škůdce toxické účinky. Odvar přes síto přelijte do rozprašovače.


Pelyněk je vhodný i . Protože jejich výluh obsahuje velké množství dusíku, prospívá zelenině i květinám právě v době růstu. Mšice dokážou na zahradě napáchat obrovské škody. Druhý den zřeďte výluh v poměru 1:5. A pak už hurá na mšice ! Je čas čerstvých kopřiv: Recepty na kopřivový šampon i tonikum na vlas. Základem jsou kopřivy, které nekvetou.


My vám nabídneme hned několik tipů na čistě přírodní postřiky. Když keříky, stromky či jiné rostliny nastříkáte, mšice by měly zmizet. Já používám kopřivový výluh jako postřik proti mšicím i jako hnojivo. Té to neublíží, mšice to zlikviduje.


Vyhýbáte-li se v boji proti nežádoucímu hmyzu na zahradě nebo ve. Kerblík odpuzuje rovněž mšice a zlepšuje i chuť ředkviček, tuřínů a řep. E-shop - přírodní prostředky na ochranu rostlin, postřiky proti škůdcům,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky