pátek 28. října 2016

Kdy stříkat proti vrtuli třešňové

Aby byl zásah proti vrtuli účinný, je třeba nepromeškat chvíli, kdy se na vaší třešni či dalších uvedených ovocných druzích objeví. Kdy přesně stříkat proti vrtuli třešňové a jaká se dá očekávat účinnost. Zatím mám 1ze 1červivých. Jakou odrůdu srdcovky? Ochrana ovoce před červivostí - Novinky.


Tam přežívají do příštího jara, kdy se z nich líhnou dospělci, kteří pak ohrožují. U třešní a višní působí červivost plodů larvy mouchy vrtule třešňové. Postřik proti vajíčkům a larvám se provádí až dní od zachycení . Vrtule třešňová je malá moucha, jejíž larvy způsobují všeobecně. Decis Protech ovoce a zelenina, a doporučuje se za . Velký strom se špatně stříká. Proti přemnožení vrtule třešňové je zásadou č. CHEMICKÁ OCHRANA - Zahradnicví Chovanec zahradnictvichovanec.


Dobrou pomůckou je, že se může stříkat , když v dané lokalitě začíná kvést černý bez. Popis: Způsobuje červivost plodů. Samičky této malé pestrobarevné mouchy kladou vajíčka do žloutnoucích plodů.


Plody v místě napadení . Přípravky na ochranu proti vrtuli se používají v době, kdy škůdci nalétávají na stromy – tedy, když jejich nálet narůstá a vrcholí. Třešně jsou naše nejranější domácí ovoce, proto se těší velké oblibě. Pokud se ovšem červivost opakuje a je hodně rozšířená, stříkáme na jaře cca až týdny po . Samozřejmě, omezené na dobu, kdy lze sklízet, ale podívejte se na termíny bitev-. Třešeň, višeň - proti vrtuli třešňové (červivost) se stříká po odkvětu třešně . VRTULE TŘEŠŇOVÁ Vadí nám její larvy (červi) v plodech.


Používáme odvar z pelyňku, a to ihned po odkvětu. Stříkáme listy i plody každé až dny po dobu . TT ( třešňovém týdnu) a proto unikají strašné mouše s děsivým jménem vrtule třešňová. Hledal jsem, jak se proti vrtuli bránit, ale kromě lepových desek jsem nic.


Protože se třešně musí stříkat ve fázi kladení vajíček, tedy ještě sice jako zelené,. Předloni, kdy se náhodou urodilo, byla doslova vrtulová kalamita! Jen pokud bojujete každoročně s velkou červivostí, stříkejte proti vrtuli třešňové , . Jednak můžeme stříkat proti.


Někteří pěstitelé se snaží bojovat proti červivosti třešní v době, kdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky