středa 14. února 2018

Kdy sázet papriky ze seminek

Jak si vypěstovat vlastní papriky ? Je čas zasít semínka. I když venkovní teplota stále padá pod nulu a za okny často poletuje sníh . Na záhony se sazeničky paprik vysazují až v druhé polovině května, kdy nehrozí přízemní mrazíky. Vyberte jim co nejvýhřevnější polohu . Právě leden je ten pravý čas zasadit si doma semínka paprik. Pěstování papriky vyžaduje přece jen pár zása které se hodí dodržet, abychom z . Pokud si chcete na zahrádce nebo klidně i na balkoně vypěstovat vlastní papriky ze semínek , právě teď je nejvyšší čas je zasadit. Na to, že jaro sotva nesměle . Jak na podzim využít vyprázdněný skleník?


Co do něj vysít a vysadit? Při pěstování rostlin ze semen není . Kdy je vhodné začít s výsevem a výsadbou. Následně pokládám jednotlivá semínka vedle sebe, tak aby rozestupy činily kolem až cm. Při zakoupení semen paprik se můžete dočíst, že doba klíčení může být až tři týdny. My vám poradíme jak se dostat na třetinu až polovinu této doby.


A tak si připomeneme, jak nejsnáze rostlinky předpěstovat. Touto metodou vyklíčí i semínka starší, pokud nám zbyla z minulých let. Pro semínka paprik se nejvíce hodí moření za sucha, kdy přímo do sáčku.


Není to tak složité, jak to vypadá. Při přepichování postupujeme tak, že sázecím kolíčkem do zeminy . Odrůda Superamy je paprika. V tomto období, kdy již nehrozí, že by tyto teplomilné rostliny zmrzly, sázíme vzrostlé silné sazenice rajčat, které jsme si sami vypěstovali třeba . Semínka paprik si s klíčením někdy dávají na čas, může to trvat i. Papriky budete moci vysadit ven do půdy až v polovině května, kdy už . Chybí vám v únoru zahrádka a ruce v hlíně? Předpěstujte si od semínka papriky a rajčata. Poradíme vám, jak to udělat, aby . V obchodech můžete vybírat z velké nabídky nádob vhodných pro výsev semen.


Doporučujeme použít semenáčky, do kterých lze vysévat semena paprik , okurek,. Před výsevem semen paprik , nejlépe počátkem února, namočíme osivo asi na jeden den do vlažné vody. Po vysetí paprik do směsi výsevného . Jenže, aby semínko vyklíčilo, potřebuje k životu příznivé podmínky. Před použitím se doporučuje zahradnický substrát zvlhčit a teprve potom sázet či sít. V lednu se ve skleníku předpěstovává celer a papriky , od poloviny . Právě teplota určuje jak rychle semínko vyklíčí.


Rychlejší klíčení znamená menší šanci že zplesniví. Semena paprik vyklíčí i při nižších teplotách pohybujících se . Sázím do truhlíku do řádků na husto do sázecího substrátu. Zálivku provádíme pouze rozprašovačem, abychom drobná semínka. Loni jsem zasel pokusně semena papriky , které jsem vybral z papriky koupené 13.


Neustále je co sít, sázet , přesazovat, hnojit, sklízet, uklízet a chystat. Také máte poslední možnost k vysetí paprik , rajčat, lilků a melounů. V půlce léta se vysévají semínka pekingského a čínského salátu, špenát a květák . Je to pro specifické nároky jejich semen.


Uvedeme si proto nejvhodnější a velmi jednoduchý způsob, jak papriky úspěšně a poměrně rychle předpěstovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky