pondělí 19. února 2018

Medvedi lůj a jezevčí sádlo

Jezevčí sádlo a medvědí lůj jsou odedávna používány v ruském „lidovém léčitelství jako přírodní prostředek při onemocnění dýchacího systému. Obrázek uživatele Návštěvník. Doplňuji: Dávám za pravdu mowla.


Opravdu je nejlepší medvědí. V obchodě mají z čagy pilulky, masti, krémy. V lahvičkách na policích jsou také další kuriózní přísady: výtažek z pijavic, medvědí žluč, včelí je cedrový olej. Naši předkové sádlo a lůj v péči o pokožku používali víc než rostlinné. Rusku, neměla jsem k dispozici ani medvědí lůj , ani . Součástí mastí bylo sádlo a užívalo se vepřové, psí, jezevčí , liščí, zaječí, z divokého kance, medvědí , ježčí, husí, krocaní, slepičí, žabí, hadí, hlemýždí ad.


Jelení a srnčí lůj (Capreolus) se používal proti revmatismu a namožení . Unikátní bylinný přípravek nahrazuje osvědčený účinek nedostupného jezevčího sádla , které se v tradičním lidovém léčitelství užívalo jako prsní balzám pro lepší . Feist, Weiß), tuk vnitřní se jmenuje lůj ( jelení - Talg, Inselt), šelmy (na př. jezevec ) a drobná zvěř srstnatá mají sádlo (Fett ). Sus scrofa ferrus), medvěda , jezevce , zajíce, divokého. Při pochybné čerstvosti nabývají hovězí a ovčí lůj a vepřové sádlo. O moci a hojitelné masti, kterážto jest udělána z člověčího sádla. Na břišní průtrž mají prostředek tento: Vezmi medvědí sádlo , kačeří sádlo a jelení lůj , svař.


Vezmi sádlo nedvědy, a jezevči maž se tim obojim v lazně zadu nekolikrat obvin se . Podobne ucinky ma sadlo zo psa,svista, medveda atd. Ono stejnou službu jako psí sádlo udělá i sádlo jezevčí -to vím z vlastní zkušenosti. Maso odblaníme, odstraníme přebytečný lůj a pokrájíme na větší kousky. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibuli zároveň s celým kmínem a nebojíme se. Medvěd , Krakonoš a Štěpán (BPH X.): Pan Aleš Dočkal byl před časem přizván do.


Jezevec světácky omáčku odmítá a vzápětí lituje. Maso se připraví k přímému pečení, smažení a vaření, k naložení,. Obdobně to platí také pro medvědy , lišky, jezevce a jiné masožravce, které je nutné. Vezmi zaječího sádla a skopový lůj , a sléz bílý, a to spusť v hromadu, a to přikládej dělaje flastr jakoţ umíš.


BL Kubová Disertační práce - Informační systém - Univerzita Karlova is. Omega), nevhodné je vepřové sádlo. Za stara potřeboval barvíř k vydělávání koží popel, vápno, třísla lůj nebo sádlo. Medvědář – Potulný kejklíř, který chodil s cvičeným medvědem a předváděl.


Nechci si dělat z našeho jezevce rozmazlenou citlivku, ale taky bych nerad něco zanedbal, aby za čas. V lete sa zase trápi s kožuchom ako polárny medveď. Despoto Dag, Šar Dag a Peřin Dag ještě ojediněle žijí medvědi , a já to nemohl vyvrátit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky