úterý 27. února 2018

Letnicka do stinu

Také se věnujeme letnímu řezu ovocných stromů a keřů a chorobám a škůdcům révy vinné. Vydáme se za srpnovými bylinkami k jídlu, . Klíčová slova: - Jak stříhat révu Ovocná zahrada Řez řez révy Střih Stříhání. Letní řez v srpnu - Stříhání. Nezapomenutelné jsou mé vzpomínky na letní prázdniny, které jsem .

Podzimní řez vinné révy se standardně neprovádí. Během podzimu dřevo ještě dozrává a není připraveno na zkracování. Vinařské klání startuje již v 8. Tradiční akci pořádá . Pro řez vinné révy je nejvhodnější čas počátkem března.


Zejména v letním období se provádí u révy vinné tzv. Jarní řez rybízu – ukázka řezu a zajímavosti - Duration: 22:27.

Jde o ošetřování zelených letorostů a listů a odtud pochází i tento termín. Réva se skládá z kmene, tzv hlavy, jednoho nebo dvou loňských prutů, ze kterých letos vyrostou letošní výhonky s hrozny. Hluboký zimní řez révy vinné je velmi důležitý.


Proto se také provádí letní osečkování i stříhání nadbytečných listů a výrůstků. Postřiky na vinnou révu , Kdy stříhat hroznové víno, Malina stříhání, Jak na stříhání oleandru, Stříhání tújí, Kalendář pro vinaře . Dále práce na vinici, do kterých se řadí letní neboli zelené práce. Pro pěstitele vinné révy je únor ve znamení nejdůležitější práce - řez. Zakládání Látky ve víné obsažené.


Rez révy do uhlu pro Leden. Příprava půdy před výsadbou sazenic. Réva vinná – výsadba sazenic a ošetření rostlin po výsadbě. Půdu musíme před výsadbou hluboce . V nevinařských oblastech, vzhledem k možnosti většího poškození oček silnými zimními mrazy, je výhodnější jarní řez , ve druhé polovině března.


Rozeznáváme základní vedení větviček vinné révy. Každé vedení potřebuje jiný druh řezu , který provádíme koncem února po zimních mrazech. Ještě další možnost (nejjednodušší): Když začátkem března řežu révu , nadělám řízky a hned je zapíchám někam do záhonu, kde jim nehrozí nebezpečí.

Pěstování vinné révy není jen výsadou vinařů. Pokud se o révu dobře postaráte, dočkáte se navíc chutné úrody. Návod na únorový řez révy vinné : test odhalí, o kolik oček zkrátit - Užitková.


Jak správně provést letní řez ovocných stromů Bonsaj, Flora, Zahradničení . C, réva dává dvě úrody do roka, které spadají do období sucha. Aku nůžky na vinnou révu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky