čtvrtek 15. února 2018

Kdy stříkat meruňky proti moniliovou spálu

PROTI moniliové spále a hnilobě (Prolectus). Kdy peckoviny ošetřit? Přitom zůstávají na větvičkách, které vypadají jako spálené ( proto též úžeh nebo spála ). Doporučuje se především v případech, kdy v tuto dobu teplota vzduchu klesne. Moniliová spála peckovin.


Ochranný postřik proti monilióze plodů nebylo v této době možné . Každý z nás kdo pěstuje meruňky , višně či třešně nebo švestky se již . Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv. Neškodí včelam, ale je lepší používat ho ráno nebo navečer, kdy už včely nelétají. A právě proto, že stříkat se má do květu nevím co teď, když už je strom odkvetlý. Ošetření v době květu proti moniliové spále ( moniliový úžeh). Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví.


Abeceda zahrady forum. Proti monilioze, čili spále (úžehu) meruněk můžete např. Ošetření proti moniliové hnilobě plodů se provádí před sklizní, nebo. Kdo starou kůru odstranil škrabkou a poté ji spálil , má proti sobě soupeřů.


Opět jde o houbovou chorobu, kdy houba proniká přes květy do plodů švestek. Ochrana květů meruněk proti jarním mrazíkům. A proti čemu stříkáte meruňky ? Také jsem slyšela že se meruňky něčím stříkají když jsou v květu a. Musí se stříkat i mladý stromek…. Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví, včetně výběru odrůdy,.


Jako všechny peckoviny mají i meruňky a broskvoně rády řez jarní, kdy nejsou tolik. Proti chorobám stříkáme přípravky dostupnými na trhu. Obě látky působí systémově, vykazují preventivní i kurativní účinek, tzn.


Ovocnáři v podhorských oblastech už proto obhlížejí škody. Když meruňky kvetly, došlo k napadení květů moniliovou spálou. Stříkali jsme dvakrát preventivně před květem a dvakrát v květu. Někde mohou být poškozená očka v souvislosti s nepříznivým loňským rokem, kdy byl tlak chorob velký. Je to preventivní ochrana proti pozdějšímu šíření moniliové hniloby a ožírání listů.


Třešně, višně a meruňky , které ještě nejsou ve stadiu mízy, můžeme za příznivých. Při silném napadení odstraníme celé větve nebo keře a spálíme je. Pro lepší oplodnění květů, a tudíž vyšší úrodu stříkáme stromy roztokem boraxu. U některých ovocných.


Proto je předjarní a jarní ošetření ovocných stromů a drobného ovoce důležité. U chorob je to zejména kadeřavost broskvoní, moniliová spála u meruněk a. Naši mají dvě meruňky a většinou jabloní z pecky, přeroubovanou jen polovinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky