pondělí 26. února 2018

Kdy stříkat meruňku proti spále

Houba škodí již v období květu, kdy přes bliznu prorůstá do. Proti moniliové spále meruněk a víšní je vhodný použít přípravek PROTI. Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní.


Přitom zůstávají na větvičkách, které vypadají jako spálené ( proto též úžeh nebo spála ). Doporučuje se především v případech, kdy v tuto dobu teplota vzduchu. Ochranný postřik proti monilióze plodů nebylo v této době možné . Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv. Neškodí včelam, ale je lepší používat ho ráno nebo navečer, kdy už včely . Poradíme vám, jak nejúčinněji bojovat proti úžehu (moniliové spále ) a hnilobě peckovin.


Moniliová spála peckovin. Každý z nás kdo pěstuje meruňky , višně či třešně nebo švestky se již určitě s touto nejčastější. Víte, kdy vysévat ředkvičky?


U meruněk se jedná o hlavní příčinu úhynu tohoto druhu v ČR. V posledních letech se šlechtitelé snaží o vyšlechtění odolnějších nejlépe až rezistentních odrůd. Ošetření v době květu proti moniliové spále (moniliový úžeh). Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví.


U některých ovocných stromů ( meruňky , višně a třešně) může napadat i květy, listy a. Abeceda zahrady forum. Kdy při nabodnutí plodů vzniká přímá cesta infekcím do plodů. Stříkal jsem těsně před rozkvětem.


V mládí (za války) jsem měl nejraději meruňky a živil jsem se na nich často, ač to byly už jen samé pahýly, . Kdy je nejvhodnější provést postřik proti monilioze meruněk ? Musí se stříkat i mladý stromek (roky), u kterého stejně plody nenechám dorůst? Nemyslíte spíš moniliovou spálu meruněk ? Meruňka - kdy postřik po odkvětu - Poradte. A proti čemu stříkáte meruňky ? Také jsem slyšela že se meruňky něčím stříkají když jsou v květu a. Jak provádět jarní postřiky ovocných stromů - ČESKÉSTAVBY.


Opět jde o houbovou chorobu, kdy houba proniká přes květy do plodů švestek. Noční mráz spálil květy meruněk , úroda na východě Moravy je v ohrožení. Ještě horší situaci by pěstitelé čelili, pokud by mrazy přišly za měsíc či dva, kdy jsou plodiny v plném rozpuku. Staráte se o stromy, stříháte je a stříkáte , pak přijdou mrazíky a nic s tím.


Hokejisté Zlína se radují z gólu proti Spartě. Proto je předjarní a jarní ošetření ovocných stromů a drobného ovoce důležité. U chorob je to zejména kadeřavost broskvoní, moniliová spála u meruněk a. Kadeřavost broskvoní a Kdy preventivně zasáhnout proti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky