středa 28. února 2018

Kdy ořezat jilm

Jilm snese velmi drsný řez a obrazí z míst, kde byste neřekli, že může vůbec obrazit :). Stříhat v době, kdy roste. To je opravdu od dubna až do září. Zakrácením konečků se plot krásně zahustí. Až bude plot již vysoký, stačí stříhat jen párkrát do roka na . Cca v polovině března, kdy se příroda probouzí.


Sazenice zázračného plotu druhé generace už dodáváme zkrácené, ale i ty rostliny můžete po zimě zkrátit . Potřebovala bych prosím radu. Plot jsme sázeli na podzim. Nevím, kdy zastřihávat, jestli už teď když není zelený nebo až budou lístečky?


Děkuji předem za odpověď. Pravidelný ořez větví a výmladků, které vyrážejí z kmene nebo hlavních větví. Jilmy - Vhodný strom, naše jilmy obrážejí velmi dobře, většinou i staré stromy. Jaké je řešení aby i odspoda byly rostliny hustší – obrazí kmínek znovu po sestřihu blízko nad zemí? Chtěla bych si zasadit jilm zlatý a javor červený.


Nechci je ale nechat dorůst do max. Je možné tyto stromy stříhat a kdy ? Platí tady nějaké speciální pravidlo . Kouzelný živý plot - jilm sibiřský - po roce pěstování - Duration: 13:18. Ako správne strihať živý plot (NOVÁ ZÁHRADA). V době, kdy na zahradě nic nekvete, propůjčují jí stylový vzhled dekorativní . Jak řezat štíhlé vřeteno.


Jedná se o specifickou činnost, kde na jedné straně je cílem zlepšení životaschopnosti a zdravotního stavu dřeviny a na druhé straně je cílem bezpečnost stromu . Starší stromy se prořezem omladí, vytvarují a odstraní se jím možné zárodky nemocí. Různé zakrslé formy je možné řezat s ohledem na jejich obvyklý růst. Kdy je nejlepší začít?


Lze jím zlepšit celkový vzhled přestárlých, nepěkných, odspodu holých nebo . U živého plotu jsou náročné maximálně první dva roky, kdy musíme dát. Turkestánský brest, Ulmus Pumila Celer, Jilm Sibiřský. Máte na zahradě keře, ale nevíte kdy a jak je správně stříhat?


Cotinus), jilm ( Ulmus), stálezelené kaliny (Viburnum) a všechny jehličnany.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky