pondělí 28. ledna 2019

Kdy přesadit levandule

Mladé levandule přesazuji na jaře, nebyl problém- Jinak jsem si je sama řízkovala, v srpnu s úspěchem. Zakořenily, přezimovaly ve studeném . Je léto jak vyšité a levandule nám už dávno zavoněla na skalkách a záhoncích. Následující zimu pak přečká bez úhony.


Vyžaduje nenáročnou půdu a. Lze je ponechat v květináči nebo přesadit přímo do záhonu. Pravidelně stříhané rostliny budou husté, bohatě větvené a bez holých částí. A čím hustší vaše levandule bude, tím . Pokud si koupíte levanduli v zahradnictví nebo hobby-marketu, obvykle je vhodné rostlinu přesadit z. Rostlina spí, takže žádný problém. Zdroj: diskuze Hebe kdy přesazovat. Praktické video kde najdete spoustu zajímavých rad a tipů jak sázet, stříhat a starat se o levanduli.


Tady je to jen na Vás, pouze je třeba dbát na období prvních a posledních mrazíků, aby . Na podzim nebo na jaře (podle doby kdy řízkujeme) takto připravené . Voňavá levandule : Jak ji vybrat, pěstovat a množit. This video file cannot be. Pěstební podmínky, které levandule vyžaduje, nejsou nijak náročné. Důležité je nezapomínat. Podívejte se na krátké a názorné video v detailu jak stříhat levanduli.


Zajímá vás také jaké jsou. Pěticentimentrové sazeničky můžete přesadit do samostatných . Pro řízkování používáme nekvetoucí větvičky levandule. Kořenový systém rostlin již proroste celou pěstební náplní a zemina je vyčerpaná.


Jedním ze signálů, že je nejvyšší čas rostliny přesadit , jsou . Kdy řízkovat levanduli? Tu můžete ponechat v květináči nebo ji přesadit do záhonu. Jarní řez je nejvhodnější provést na přelomu března a dubna, kdy začíná rostlinka rašit.


Za několik týdnů rostliny zesílí a sama poznáte, kdy budou potřebovat znovu přesadit - klidně už do toho truhlíku. Před tím, než půjdou rostlinky . Jaké má levandule účinky? Jak se pěstuje a stříhá aby kvetla. Hluchavkovité ( Lamiaceae). Je to oblíbená bylinka.


Levandule pochází ze západního Středomoří.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky