úterý 29. ledna 2019

Květina pepřinec pestovani

Pěstování pepřince krok za krokem. Neváhejte a pusťte se chutí do pěstování. Rostlina, která vás nezklame.


Pepřince jsou sázkou na jistotu, neboť se jedná o velmi dekorativní . Většinou je jedná o nízké rostlinky, které můžeme pěstovat nejen v květináči, ale i. Vlhkost lze potom udržet i pěstováním na misce s vlhkým keramzitem nebo rašelinou.

Nejlepší je pro pěstování místo s rozptýleným světlem, klidně i okenní parapet. Nevhodné je ale přímé sluneční záření, rostlina se může spálit. Prvním členem vaší budoucí sbírky může být pepřinec zkadeřený (P. caperata). Jde o druh nejčastěji pěstovaný , s drobnými srdčitými lístky . Charakteristika rostliny.


Druh: pokojová rostlina. Je to poměrně drobná rostlina, . Jde o čistě okrasnou stálezelenou rostlinu, kterou pěstujeme v domácích .

Peperomia – pepřinec. Ovšem pokud chováte domácí mazlíčky (psy nebo kočky) je tato rostlina . Pepřinec má malé listy na stoncích, které visí desítky . Pokud je hnojiva příliš mnoho, má rostlina měkké listy. V zimě přihnojovat netřeba.


Snadno to jde vrcholovými řízky. Které pokojové květiny jsou vhodné i do stínu? Mezi pepřince pěstované jako pokojové rostliny najdete malolisté rostliny, velké rostliny, závěsné i keříkovité.


Původně se k nám pepřinec dostal z . Tento pin objavil(a) E L. Objavte (a uložte si) svoje vlastné piny na Pintereste. Mezi pepřovníky, které se pěstují jako pokojové rostliny, můžeme najít jak nevelké malo-listé . Může se pěstovat v závěsných květináčích, ale i jako ovíjivá rostlina pnoucí . Předjaří a jaro je vhodnou dobou pro množení pokojových rostlin. Z kousku výhonu, jehož odebrání rostlina ani nepocítí, doroste nová.


Tato obyčejná květina je velmi dekorativní, pokud jí umožníte bujně růst a sílit. A stejně, jako je nenáročné pěstování zelence, je snadné i jeho množení.

Náročnost pěstování : vhodná i pro začátečníky. Velikost: kompaktní rostlina, kterou můžete kdykoliv zmladit. Jak správně pokojové květiny pěstovat ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky