středa 16. ledna 2019

Letní řez slivoní

Všeobecně se ovšem považuje za vhodné u zapěstovaných dřevin provést ještě letní řez , při kterém se odstraňují všechny zbytečné bujné výhony a napadené . Takto upravené a ošetřené stromy jsou připravené na jarní ochranné postřiky i na případný mráz. V prvních letech po vysazení u švestek , slív, renklód i mirabelek stejně jako u ostatních ovocných druhů používáme výchovný řez. No, já ten letní řez u všech peckovin důsledně dělám. Zejména červencové zakrácení letorostů pro dobré . Pěstujeme slivoně , které bychom si měli hned na začátku ujasnit. Slivoně produkují velmi křehké . Ukážeme si jarní řez i letní Šittův řez.


Jak správně provést letní řez ovocných stromů? Na sklonku léta je dobré se pustit zejména do prořezání broskví, meruněk, slivoní a švestek. Jarní řez sloupcových jabloní od výsadby do plné plodnosti - Duration:. Potřebují poměrně pravidelný a razantní řez. Nejlepší plody bývají na až 3letém dřevě.


Letní řez peckovin je součástí výchovného řezu. Hodí se však jako doplněk také k udržovacímu řezu starších stromů. Podpoří plodnost, omezí růst.


Květní pupeny se na nich až do konce vegetačního období nevytvoří (zvláště u jabloní a hrušní), takže v příštím roce stromy méně pokvetou a . Je vlastně posunutím základního zimního řezu do období vegetace. V našich pokusech jsme prokázali, že květnový řez má. Mezi zahrádkáři patří řez švestek k těm komplikovanějším úkonům. Mnoho z původních švestek tvoří stromy, které jsou s křivými kmeny, nepravidelné a. Je možné dělat letní řez , ale to je něco jiného, než řez na . Při jarní výsadbě provedeme základní řez (viz. odstavec Řez ), při podzimní výsadbě ponecháme řez až na jaro. Většina mladých stromků potřebuje v prvních.


Kdy je čas na detoxikaci? Stříhání švestek , Stříhání tújí, Kalendář. Rostlina zažívá nový růst na jaře a na začátku letních měsíců. Konec července nebo srpen jsou optimálním obdobím pro řez třešní, višní, meruněk, broskví, mirabelek, raných slivoní a dalších peckovin, které . Nutnost řezu je dána biologickými a ekologickými hledisky jabloní. Bez cílevědomého řezu by koruny většiny odrůd byly husté a plodily by nekvalitní.


U jarního řezu je nebezpečí zanesení infekcí do řezných ran. Součástí údržby těchto ovocných tvarů je pravidelný řez a zejména pravidelný letní řez , . U peckovin je vhodný právě jen letní řez. Odstranění nejstarších větví z keře rybízu Odstranění výhonu . Výsledek letního řezu . Podle ročního období ( letní , zimní). Konturový řez je vhodný především pro pásové vý- sadby dutých korun meruněk, broskvoní a slivoní. Vlastní uniformní řez je nutné pravidelně doplňo- vat.


Golden Delicious´-´Rubín´.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky