čtvrtek 17. ledna 2019

Kdy se sazi sazečka

Lákají vás síťovky se sazečkou , které jsou právě teď v nabídce zahradnictví i běžných obchodů? Když cibulky zasadíte do připraveného záhonu, . Sazečku (cibulky o průměru 8–mm, nejvýše mm) sázíme od poloviny. Letní styl Jennifer Aniston: Proč dvacet let nosí stále totéž a na jaké kousky sází.


Semena cibule vyséváme v první polovině března. Ráda bych vysadila na zkoušku pár sazeček cibule mezi řádky mrkve (prý je to dobré proti háďátku). Na výsadbu cibule a česneku je nejvyšší čas! Abecedazahrady abecedazahrady.


Sazečku lze namořit třeba přípravkem Rovral AquaFlo nebo . Toto je nejlepších druhů . Jak a kdy sázet česnek? Brzká výsadba cibule sazečky. Sazečka cibule kuchyňské se sází na začátku jara.


Na jaře provádíme výsev . Jako sazečku většinou koupíte jen základní odrůdy, jako je žlutá Stuttgart a Všetana. Ale pěstování ze sazečky je mnohem rychlejší, sklizně čerstvé cibule se dočkáte dříve. Ideální doba, kdy s tímto úkonem začít, je začátek února až března. Pěstování z cibulové sazečky je způsob nejběžnější. V době, kdy cibulky dosáhnou síly tužky, porost vytrháme a necháme na . Před výsadbou se doporučuje sazečku cibule namořit proti houbovým chorobám.


Do lehké půdy cibuli . Při sázení sazečky si pomůžeme sázecím kolíkem, dolíky neděláme příliš hluboké, cibule koření mělce. V březnu můžete vysadit ještě cibuli sazečku a česnek. V dubnu už na záhony patří téměř všechny druhy zeleniny, od mrkve přes saláty, . Sazečky cibule můžete zapíchat také kolem zeleninových nebo. Cibule se sází do tzv. Leden i únor jsou měsíce, kdy již všichni zahrádkáři netrpělivě očekávají.


Nálet mouchy květilky cibulové se většinou shoduje s dobou, kdy kvetou třešně a začínají kvést smetánky lékařské – lidově pampelišky. Po odkvětu těchto rostlin . V posledních březnových dnech, kdy se začínají tvořit hlávky, dopřejte . Jednoduché pravidlo říká, že se sází 2krát až 5krát hlouběji, než je průměr cibule. Větší sazečky cibule můžeme použít na rychlení nebo na cibulku nazeleno. Se sázením cibule poradí ve videu Jana Vysoká Čalfová ze SOŠ . Kdy se sází na podzim, jak hluboko, a jaký druh musíme koupit.


Personál odpověděl(a) před roky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky