čtvrtek 31. ledna 2019

Letni řez vinné revy

Souhlasím, přesně si říkám to samé. Zdroj: diskuze Řez vinne revy. Pokud chcete při pěstování révy vinné použít Guyotův řez , je nutné ho . Této skutečnosti lze na druhou stanu využít na stanovištích, kde révu často poškozují jarní mrazy. Stříháme-li ji pozdě, třeba v dubnu, slzí již . Pak i při řezu vinné révy je třeba fazochy (neplodné výrůstky) hlídat a.

Při slabším zimním řezu révy se nám sice urodí víc hroznů, ale budou drobné s nekvalitními bobulemi. Na druhou stranu čím více starého dřeva na keři nechám. Pokud je prováděn správně, promítne se do bohaté sklizně.


Zaměřme se teď na péči o révu. Polopatě, Proč je tolik důležitý každoroční řez. Jak vypadá důkladné ošetření vinné révy.


Jak a kdy provádět řez vinné révy ? Jarní řez rybízu – ukázka řezu a zajímavosti - Duration: 22:27.

Letní -červenec,srpen-tzv. Zejména v letním období se provádí u révy vinné tzv. Jde o ošetřování zelených letorostů a listů a odtud pochází i tento termín. Réva se skládá z kmene, tzv hlavy, jednoho nebo dvou loňských prutů, ze kterých letos vyrostou letošní výhonky s hrozny.


Hluboký zimní řez révy vinné je velmi důležitý. Proto se také provádí letní osečkování i stříhání nadbytečných listů a výrůstků. Réva vinná je potom využívá v jarním období, jako zdroj živin pro rašení a představují také výživu révy vinné až do období po odkvětu. Postřiky na vinnou révu , Kdy stříhat hroznové víno, Malina stříhání, Jak na stříhání oleandru, Stříhání tújí, Kalendář pro vinaře . Dále práce na vinici, do kterých se řadí letní neboli zelené práce.


Podzimní řez vinné révy se standardně neprovádí. Během podzimu dřevo ještě dozrává a není připraveno na zkracování. Také se věnujeme letnímu řezu ovocných stromů a keřů a chorobám a škůdcům révy vinné. Vydáme se za srpnovými bylinkami k jídlu, . Klíčová slova: - Jak stříhat révu Ovocná zahrada Řez řez révy Střih Stříhání.


Pro pěstitele vinné révy je únor ve znamení nejdůležitější práce - řez. Nezapomenutelné jsou mé vzpomínky na letní prázdniny, které jsem . Vinařské klání startuje již v 8.

Tradiční akci pořádá . Pro řez vinné révy je nejvhodnější čas počátkem března. Jarní řez zahájíme, jakmile to počasí dovolí, ale nenechme se ošálit náhlým oteplením .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky