pondělí 6. srpna 2018

Kdy se trhají plody černého bezu

Z bezu však upotřebíte i listy a na podzim šťavnaté plody , zvané bezinky. Z bezinek si můžete vyrobit hustou šťávu, marmeládu, nebo třeba výborné víno. Sběr černého bezu - článek na Vaření. Plodem jsou kulaté, černofialové až černé peckovičky s velmi šťavnatou dužinou, lidově nazývané bezinky.


Bezu černému se daří ve. Přitom obvykle lze tyto temně fialové plody trhat minimálně až do konce září,. Bezinky, tedy plody černého bezu , podle dostupných informací posilují.


Vynikající efekt má u funkčních poruch - tedy stavů, kdy páteř bolí, ale je . Nejprve v květnu trháme bělavě nažloutlé chumáče květů, abychom je usušili. Po druhé obdarovává černý bez člověka v září, kdy dozrávají jeho plody , tzv. Při sběru plodu černého bezu doporučuji dát si do uší trochu vaty, aby vám tam. Podruhé sbíráme černý bez v září, kdy dozrávají jeho plody , tedy bezinky. Spíš vám dvakrát za rok nabídnou léčivé síly – na jaře květ a na podzim plody , černé bobule bezinek.


Kdy a jak trhat květ bezu. Sbírají se i plody bez stopek (nebo se stopkami) v srpnu-září-říjnu. Listy černého bezu se trhají v květnu až červnu, kdy je účinek největší. Podobně jako u hub platí, že trhat a sušit se má jen to, u čeho jsme si.


Květy černého bezu i jeho plody jsou zdravé, ale listy a kůra již ne. Květu černého bezu se používá jako podpůrného prostředku buď . V minulosti lidé přisuzovali bezu tajemnou moc. Trhejte květy černého bezu plnými hrstmi.


Bezinkové květy (na podzim i plody ) mají léčivé účinky. S plody černého bezu sice tolik vůně při jeho zpracování nezažijete,. Kdysi jsem byla na podzim v Prokopském údolí a černého bezu (který jsem tehdy sháněla zralý). Ainy většinou trhám až v červnu, letos je ale všechno dřív, šípky kvetou dokonce o. Některá zas na jaře trhá květ černého bezu na čaj proti kašli, k podzimu zas plody na sirup.


Tak jo, na samém počátku, kdy se ještě oťukávali. Z květů či plodů černého bezu se připravuje nespočet léčivých a navíc i. Vyzkoušet můžete rovněž sladkou variantu, kdy do těstíčka přidáme . Bez černý a čaj z něj oceníte v době, kdy na sobě pocítíte první známky. Květy bezu se velmi snadno trhají díky tomu, že rostou v celých.


Plody bezu je možné sbírat na podzim, kdy dozrávají v tmavé, šťavnaté bobule.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky