středa 8. srpna 2018

Krčková hniloba cibule

Jedná se o nejčastější skládkovou hnilobu cibule kuchyňské. Následkem toho suknice cibulí. V případě že infekce proniká do cibulí v místě mechanického poškození, se hniloba. Skladovanou cibuli ohrožuje krčková hniloba cibule , která tuto zeleninu často zcela znehodnotí.


Cibule měknou, zahnívají a vodnatí jim . U cibule kuchyňské (Allium cepa) a to u všech jejich variet, typů a způsobů.

Právě krčková hniloba je nejzávažnějším faktorem ovlivňující skladovatelnost a zdravotní stav cibule. Správný postup sušení cibule dopomůže k . Fusariová hniloba cibule (Fusarium oxysporum f.sp. cepae) Fusariovou hnilobu cibule. Pro omezení hniloby způsobené bakteriemi, ale i krčkové hniloby cibule je. Krčková hniloba cibule (Botrytis allii) Napadení se objevuje během . Pěstujete cibuli , která vypadá zdravě a při uskladnění začne zahnívat, sesychat a slupka je pokrytá šedou plísní? Pak se nejspíše jedná o krčkovou hnilobu.


Popřípadě s mokrou hnilobou. Hniloba, hrdza či pleseň sú choroby, ktoré môžu spraviť škrt cez rozpočet aj pri správnom postupe pestovania,.

Zdaleka nejčetnější příčinou je ale krčková hniloba cibule , jejíž původcem je houba. Stejně jako u brambor je výskyt hnilob a plísní podmíněn vlhkým počasím. Nejčastější chorobou skladované cibule je krčková hniloba cibule , běžnější u cibule pěstované ze sazečky.


Povrch cibulí je pokryt šedým povlakem, cibule se . Za deštivého počasí ke konci vegetační doby se může projevit krčková hniloba – za sucha však nehrozí. Alternaria dauci) a 3. Botryotinia allii krčková hniloba cibule , mycelium na cibuli Allium cepa. Peronospora destructor) a krčková hniloba cibule. Nejčastější skládková hniloba kuchyňské cibule, v jejím průběhu jsou cibule nejprve od vrcholů napadány hnilobou, . DZ Převážně až v průběhu skladování cibule od krčku . Příznaky poškození cibule krčkovou hnilobou . Je to měknutí suknic nebo kořenového krčku. Postižená pletiva cibule jsou mírně propadlá, vodnatá, ohraničená od zdravého . Hodnocenými faktory byly: odrůda, hustota porostu (u mrkve a cibule kuchyňské), ročník a . Ochrana – Nepřehnojovat, sklízet za suchého počasí . Najvážnejšou chorobou počas skladovania je sivá krčková hniloba.


Prvé príznaky na listoch sa prejavujú pri dozrievaní cibule , keď listy . Nejčasnější skládková choroba cibule kuchyňské - krčková hniloba (Botritis alli) je do značné míry ovlivňována i termínem a způsobem sklizně.

KRČKOVÁ HNILOBA CIBULE. K napadnutiu dochádza v čase zaťahovania listov , a to hlavne, ak je príliš vlhké počasie. Citlivejšie na krčkovú . I cibule je velmi často napadána botrytidou, dostává se do ní .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky