pondělí 27. srpna 2018

Kdy zalévat rajčata

V horkých dnech zalévejte rostliny vždy brzy ráno a večer, kdy není ostré sluneční záření. Vhodné je rajčata zalévat přímo u stonku a pozor si . Pokud zaléváte vodou v době, kdy svít sluníčko, mohlo by dojít k popálení listů, což také není zrovna optimální. Klasickou větší konví bez větších . Kdo jednou ochutná vlastní rajče , nebude už chtít jiné! Přitom vypěstovat si úspěšně vlastní rajče není nikterak složité!


AGRO CS Vám nabízí pomoc. Víte, kdy vysévat ředkvičky? Rostliny požadují větší množství vody, ale vždy bychom měli zalévat s rozvahou. Přelévaným rajčatům prakticky přestane fungovat kořenový . Je nezbytné zalévat v teplých dnech rajčata a papriky každý den? A kdyby se náhodou někdo ptal co a kdy hnojit?


Ale co potřebují rajčata , papriky a okurky právě teď v sezoně? Nejdříve v polovině února. Kdy vyséváme semínka rajčata ? Semínka rajčat vysévám nejčastěji do . Jak vaši zahradu zalévat v těchto vedrech tak, abychom jí neublížili a zeleninu neudusili? Jak dodat vyprahlému trávníku a květinám závlahu, . Rajčata zalévejte nejlépe ráno a večer.


Rozhodně se vyvarujte zalévání v poledne, kdy se voda rychle odpaří, navíc pro zeleninu je to teplotní . V době, kdy nastává čas pro sklizeň, přísun vody omezte, získáte. V podzimních dnech před sklizní nemusíte mrkev zalévat , pokud není . Ať je již máte rajčata či papriky vysázené na záhoně nebo ve velkých. Je lepší je zalévat jednou za několik dní větším množstvím vody, než každý den trochu. V opačné situaci – tedy kdy se dostane studená voda na horké listy – může dojít.


Kosmická loď plná zeleniny. Pokud budete postupovat podle určitých pravidel a seznámíte se s nároky jednotlivých rostlin, dočkáte se bohaté . Sladká chuť a vůně domácích rajčat patří k létu. A také chuť mají domácí rajčata nesrovnatelnou s „umělými“ plody, jež byly po celou zimu k. Na pěstování teplomilné zeleniny, jakou jsou rajčata , je dobré, když je balkon.


Po vsáknutí vody navršíme další zeminu, ale bez zalévání , která. Nikdy nezalévejme proudem z hadice v době, kdy jsou záhonky. Pravidelně zalévat je třeba rajčata , papriky a ostatní druhy plodové zeleniny, . Také usměrněný proud vody z hadice nebo konve je rostlinám (i naší kapse) prospěšnější, než zalévání celé plochy.


V horkém létě je někdy potřeba zalévat rajčata i dvakrát denně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky