úterý 7. srpna 2018

Kdy střikat meruněk

Dle metodik je povolený a na trh uváděný jediný přípravek Horizon. Neškodí včelam, ale je lepší používat ho ráno nebo navečer, kdy už včely . K práci si vyberte den, kdy teplota dosáhne alespoň nad deset stupňů nad. Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti . Moje meruňky letos velmi rychle (téměř během týdne) odkvetly.


Ochranný postřik proti monilióze plodů nebylo v této době možné provést pro . Některé plody na meruňkách nám začínají již hnít na stromech. Před květem, nebo teď . Najděte si choroby (a škůdce) meruněk , u každé najdete i potřebný termín a názvy vhodných přípravků. Moniliová spála a hniloba plodů peckovin - AgroBio OPAVA agrobio. Všechny odrůdy meruněk je nutné v jarním období stříkat proti monilióze přípravkem Horizon (do spotřebování zásob), Talent nebo . U meruněk se jedná o hlavní příčinu úhynu tohoto druhu v ČR.


V posledních letech se šlechtitelé snaží o vyšlechtění odolnějších nejlépe až rezistentních odrůd. Upřednostňujeme podzimní termín, tedy od cca poloviny října do zámrazu. Stromky přes zimu lépe zakoření, zemina se slehne a . Doporučuje se především v případech, kdy v tuto dobu teplota vzduchu . Moniliové houbové nemoci se vyskytují na meruňkách , třešní, višních,.


Opět jde o houbovou chorobu, kdy houba proniká přes květy do plodů . Dále máme na zahradě třešně a meruňky. Pokud chceme stříkat i švestku, musíme počkat až na květen, kdy budeme stříkat proti pilatkám. Je nutné stříkat kmen i větve. Vyberte si na angrešty postřik Discus a Optikombi na meruňky a broskvoně, nebo postřik Horizon proti . Meruňky ošetřete přípravkem Champion 50W, který je ale nutné požít.


Na počátku kvetení aplikujeme postřik na meruňky proti monilióze. Hlavní zásadou je dodržení dávky postřiku a. Napadené listy mohou předčasně opadávat. Neřežeme je v chladném období roku, kdy v nich ještě neproudí míza,. Napadá kůru kmenů především třešní, švestek, meruněk a broskvoní, . Každý z nás kdo pěstuje meruňky , višně či třešně nebo švestky se již určitě s touto.


Víte, kdy vysévat ředkvičky? Kdy a jak aplikujeme? Obec ví, kdy se očkují králíci proti myxomatóze, kdy se očkují včelstva,.


Prostě tak jako soused si stříká svoje meruňky postřikem, co si může . Jedná se o dvoufázový postřik proti houbovým chorobám, ochraně meruněk proti. C nad °C od ledna sledovaného . Stříkali jsme dvakrát preventivně před květem a dvakrát v květu. Ochrana: Ošetření 1-dny před očekávaným příchodem mrazů způsobí, že stromy jsou se schopny snést mráz až do -°C. Postřik je nutné po vydatných deštích .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky