čtvrtek 23. srpna 2018

Kere a stromy s červenými listy

Vyberte si do zahrady stromy a keře s listy do červena. Dřeviny s atraktivní barvou listů 1. Je to velmi rozkladitý purpurový keř. Pohádkového vzhledu dosahuje v létě, kdy . Trvalkové výsadby pod stromy šetří práci a zdobí zahradu.


Vysaďte keře a stromy s barevnými listy a plody, podzim bude krásný.

Na první pohled Vás okouzlí barva listů , ta je přímo ohnivě červená. Kvete spíše nenápadně, od května do června. Zajímavější jsou růžovo-oranžové plody. V srpnu až září pokryjí celý keř červené plody ve tvaru bobule, které chutnají.


Buddleja davidii ´Royal Red´. Vystoupavě rostoucí keř se zelenými listy , dorůstající výšky 2-3m. Květy až v 50cm dlouhých latách.


Barvy červené -fialové, kvete . Keř má okrasně široce žlutě lemované listy.

Poloopadavý vzpřímený keř s nádherně tmavě červenými listy. Javor Bürgerův je atraktivní strom s nezvykle tvarovanými listy. Jedná se o listnatý strom dorůstající výšky m. Zmarlika je velmi atraktivní nízký strom či rozložitý keř , většinou zavětvený již nízko nad zemí. Tato odrůda Tavoly je zajímavá svými tmavě červenými listy a bílými kvítky, které se po létě mění v červené.


Okrasné keře a stromy. Přestože většina stromů a keřů má listy zelené, existují výjimky, které do zahrady vnesou něco navíc. Za zvláštní hru barev vděčíme . Stálezelené keře , to jsou keře , o kterých se říká, že jejich listy neopadávají. Máme zafixováno, že když se řekne neopadavý strom nebo keř , první nás. S čím zpestřit okrasnou zahradu?


Pomůže jiná barva listů. Jeho listy mají v době rašení purpurově červenou a později bronzově zelenou barvu. Kvete časně, zpravidla počátkem května, množstvím tmavě červených , až 5 . Stromy a keře , jejichž listy se s podzimem barví do červena , zažehávají v usínající zahradě poslední teplé tóny.


Keř dorůstá výšky - m. Kvete v měsíci červnu záplavou květů různých odstínů růžové a červené. Vajgelie Variegata má žlutě panašovaný list květ růžový .

Plody - svítivě červené malvičky. Oblíbený keř do živých plotů. Vyšlo také v tištěné verzi. Jsou to stromy , keře a polokeře. Květ: dvoudomá rostlina, květy nenápadné,.


Plod: červený dužnatý nepravý míšek, v . Touto dovedností se mohou pochlubit stromy i keře. Acer rubrum – javor červený – jasně červené zbarvení listů. V zimě je dekorativní svými červenými větvemi.


Listy se na podzim barví do červena.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky