středa 8. dubna 2020

Listnaté stromy kterým neopadávají listy

Dub je u nás velmi známý statný strom s typickými listy. I když dobře poznáme. Jako termín nástupu do pekla stanovil podzim, kdy opadává listí z listnatých stromů.


Pres zimu se udrzi Habr, ktery opadava az nekdy na jare. Toto přetrvávání listů zůstalo i některým našim opadavým druhům – listy sice uschnou, ale většina stromů si alespoň nějaké ponechává přes . Najdou se nějaké listnaté stromy , kterým na podzim neopadává listí ? Obvykle se též označují jako tvrdolisté, protože mají tuhé listy , aby se bránily okusu . Z „listnáčů“ neopadávají pouze listy kožovité či ostnité. Na řadě listnatých stromů a keřů už můžeme vidět krásné žluté, oranžové a červené odstíny, které značí, že list brzy opadne. Listnatý strom (listnáč) je strom, který nese listy v běžném slova smyslu (nenese jehlice). Většina listnatých stromů mírného pásu je opadavých, jako bříza . Některé stromy, včetně několika druhů dubu, mají listí , které uschne a zůstane.


V ostatních částech světa listy listnatých stromů jednoduše odpadávají bez . Mnohé keře s vytrvalými listy jsou navíc okrasné také plody, které dlouho drží na větvích. Další neopadavé listnáče, které se dají v našich podmínkách pěstovat. Pak je ještě ta zvláštnost na dubu, že listí na podzim uschne a opadá . Tímto termínem se označuje unikátní druh převážně stálezelené listnaté. Nese vejčitě oválné, stříbřitě mramorované, zelené listy , které zjara a pak ještě jednou až dvakrát za sezónu nabízí při rašení. Zběhovec BLACK SCALLOP nese náramně lesklé, okrouhlé listy , které díky hojnému.


Jsou velmi tmavé – temně vínově hnědé až černé a neopadávají. Proto Vám ji kromě keřové varianty nabízíme i jako stálezelený strom , kte. Máme zafixováno, že když se řekne neopadavý strom nebo keř, první nás napadne jehličnan.


Ale obrovský výběr stálezelených keřů je i mezi listnatými. Listnaté lesy, tedy porosty, ve kterých alespoň ze tří čtvrtin tvoří listnaté. Jak napovídá název, tento strom přes zimu neopadává , zahnědlé listí. Lektor se předem dohodne, ve které části zahrady bude.


Cypřišky ( Chamaecyparis). Neopadávaly ani lípy, ani břízy, ani jedle, ani modříny. Posílaly mu mízu, aby nepromrzlo, zachytávaly co nejvíce sněhových vloček, které jim sloužily jako přikrývka. Protože je však listí mnohem větší než jehličky, musely listnaté stromy vynakládat o moc více síly,.


Po vysemenění zůstávají prázdné šišky ještě několik let neopadané. Velmi známou je bříza převislá, která má bílou kůru a často roste na sušších půdách a též se vysazuje, na kůru. Jírovec maďal nebo také kaštan koňský je opadavý listnatý strom.

Listnaté stromy kterým neopadávají listy

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky