pondělí 6. dubna 2020

Medonosné keře a stromy

Důvody, proč bychom měli na zahradě pěstovat medonosné rostliny. Ovocné stromy a keře jsou vynikajícím zdrojem výživného pylu i nektaru ( medonosné dřeviny). Nektar je sladká tekutina, kterou včely sbírají, . Arálie štíhlá je nižší strom nebo keř kvetoucí od konce července do.


Když vymřou včely medonosné , nebudeme mít me ale co horšího, . Vážení přátelé a milovníci včel, v přiložené tabulce naleznete seznam rostlin, keřů a stromů , které jsou v podletí výrazným zdrojem pylu a . Okrasné stromy a keře - medonosné rostliny. Když kvetou zjara skalníky, jen to kolem nich bzučí – tolik hmyzu nalákají jednoduché bílé kvítky. Takovou lahůdkou jsou pro ně medonosné rostliny. Poskytují včelám mnohem větší množství nektaru a pylu než třeba kvetoucí stromy či keře a . Lesní stromy a keře. Medonosné rostliny, snůšky.


Samičí vrbové keře nebo stromy , které vyrostly na okrajích pasek, navštěvují včely rovněž, protože jim . Také Trnky, ale to jsou už více divoké a rozrůstající se keře a stromy. Pokud chcete, aby na jaře jako první širokodaleko kvetl váš strom , tak doporučuji Slivoň. Jan Rajčok na Sbazar. Cesmína ostrolistá stálezelený keř na kmínku.


Včelí strom - ampák hupehejský, evodie - cm. Existuje řada rostlin, stromů a keřů , které včelám zdánlivě nic nepřinášejí a mezi medonosné rostliny pro včely rozhodně nepatří. Jakkoliv jde o stromy vhodné k parkové . PASTVA PRO VČELY, MOTÝLY A HMYZ - MEDONOSNÉ TRVALKY. Proto pestrá skladba potravy = pestrá směsice kvetoucích bylin, keřů a stromů , má velký . Roste jako malý strom nebo jako keř.


Doba květu začíná od začátku léta a trvá až do konce. Dožívají se zhruba sedmdesát až sto let, přibližuje čínské císařské stromy Lenka Lukášová. Paulovnie, které chci vysadit, jsou speciálně . POUŽITÍ jsou to krásné stromy , které se uplatní v každé větší sadové úpravě jednotlivě nebo ve skupinách nebo i jako stromy alejové, jsou medonosné a léčivé.


Doporučuji vysadit keře ořechoplodec clandonský, kvete přes léto a na . Jsou to stálezelené i opadavé stromy nebo keře se střídavými listy, 1–2krát sudozpe- řenými v drobné lístky a. Některé druhy jsou významně medonosné. Místo: Knihovna Karla Dvořáčka ve Vyškově. Přednášku nejen pro chovatele včel a . Stromy a keře obdobně jako zvířata a lidé mají výrazné etapy života. Včely medonosné sbírají pyl sčesáváním pylu ze svého chlupatého tělíčka, nezřídka i . Ale které rostliny jsou takzvaně medonosné , to víme už teď. Včely velmi často brzo zjara či po odkvětu ovocných stromů a řepky.


Při záchraně včel nejde jen o včely medonosné , o které se starají včelaři. Kvete štíhlými bílými květy v latách, které vystupují nad olistění. Sapindaceae – mýdelníkovité . Weigelia florida Variegata.


Keř dorůstá výšky - m. Kvete v měsíci červnu záplavou květů různých odstínů růžové a červené. Vajgelie Variegata má žlutě .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky