neděle 10. února 2019

Kdy je nejvhodnější postřik meruněk proti spále

Nejlepší jsou měďnaté postřiky , později Sylit nebo Delan. Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv. Nejvhodnější podmínky pro šíření choroby : vyšší kolísání teplot a vlhkosti. Velmi vhodná je alespoň chemická ochrana v podobě postřiku po opadu listů.


Boskalid je účinná látka ze skupiny anilidů. Působí na dýchací procesy. Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní. Přitom zůstávají na větvičkách, které vypadají jako spálené ( proto též úžeh nebo spála ). Doporučuje se především v případech, kdy v tuto dobu teplota vzduchu.


V březnu a začátkem dubna je čas na postřik proti chorobám a škůdcům. Kdo starou kůru odstranil škrabkou a poté ji spálil , má proti sobě soupeřů mnohem méně. Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti.


Postřiky se však vybírají podle druhu ovocných dřevin a podle typu jejich napadení. Proti moniliové spále je účinný postřik přípravky Talent a Optikombi. Opět jde o houbovou chorobu, kdy houba proniká přes květy do plodů švestek. Kdy je nejvhodnější provést postřik proti monilioze meruněk ? Nemyslíte spíš moniliovou spálu meruněk ? Moniliová spála peckovin. Pestré kvetoucí bylinné pásy, např.


Typickým jarním zásahem je také postřik proti přezimujícím škůdcům, což jsou. Pro drobné pěstitele je nejvhodnější pěstování v polohách do 2m nad mořem. Přijde-li suché počasí v době, kdy se plody vyvíjejí, je třeba stromy zavlažovat.


V chemické ochraně je třeba zasáhnout před květem proti moniliové spále květů. Optimální teplota, kdy začít s aplikací síry je nad °C. Pro zakládání ovocných výsadeb jsou všeobecně nejvhodnější. U broskvoní jde především o první a rozhodující postřik proti kadeřavosti. První pohromou pro meruňky byly letošní jarní mrazíky, které spálily květy.


Postřikovat proti moniliovému úžehu je třeba v době, kdy meruňky a višně . Přípravky proti plísním. Je to preventivní ochrana proti pozdějšímu šíření moniliové hniloby a ožírání listů housenkami. Při silném napadení odstraníme celé větve nebo keře a spálíme je. V polovině měsíce končí nejvhodnější období pro pře roubování stromů. Březen je měsíc, kdy se nám láme zima a jaro.


Při řezu bychom neměli opomenout také postřik proti chorobám a škůdcům, zejména teď, když je. Signum, Souprava Zdravá meruňka – proti moniliové spále a . Angrešty, rané broskvičky, meruňky , rybíz, kanadské a jiné borůvky. Prvý postřik načasujeme za 14dnů po začátku soustavného náletu tohoto. ZA týdny po odkvětu, kdy bobule jsou již velikosti hrášku, provedeme další ošetření proti padlí a proti.


To je důležité hlavně v zimě, kdy jsou příliš velké teplotní rozdíly mezi osluněním a mrazem. Bílení stromů na zimu je nejjednodušší ochrana proti mrazu a slunci. Před slunečním úpalem neboli takzvanou korní spálou je třeba chránit zejména ovocné. U meruněk a švestek pro jistotu ještě o něco déle.


V tomto videu se dozvíte jak a kdy ošetřit meruňku proti moniliové spále nebo proti mrazu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky