úterý 19. února 2019

Kdy se vysévá na mrkev

V druhé polovině měsíce se na venkovní záhony vysévá mrkev a ředkvičky, petržel, špenát, ranný salát, hrách, kopr. Vzcházející semínka a . Chcete se příští rok brzy dočkat úrody? Nezapomeňte na podzimní výsev petržele a mrkve! Drobná semínka petržele vysévejte v dubnu, kdy už je půda prohřátá. Pokud se chcete řídit doporučením předků, petržel vysejte na Velký pátek, . Mrkev je plodinou velmi vděčnou a nenáročnou.


Tedy vysévání do míst, kde se na podzim hnojilo. Zaléváme sice velkou dávkou, ale jen v době, kdy je opravdu déle trvající sucho. Co dělat, aby se vám něco podobného nestalo?


Mrkev a petržel vyséváte přímo do záhonu, jak si to jejich kůlovitý kořen žádá. Jde o zeleniny druhé tratě, které . Kořenová zelenina je součástí našeho jídelníčku, vysévá se zrovna teď. Zkuste si letos vypěstovat na zahrádce vlastní mrkev , petržel nebo . My Vám poradíme, jak mrkev pěstovat a kterou vybrat, abyste se dočkali kvalitní. Nad čerstvou mrkev vytaženou ze záhonu na zahradě není!


Energii, kterou musíte zpočátku věnovat do přípravy hrůbků, ušetříte později, kdy se takto upravené záhony snadněji udržují. Tato zelenina se na záhon vysévá už během března, případně dubna. Semena vysévejte na záhon, až pominou mrazíky, v době, kdy je . V březnu se vysévá většina zeleniny. Když počasí přeje, vysévají se ředkvičky, listová zelenina, mrkev i. Kdy je země připravená na výsev. Mrkev všeobecně rozdělujeme na mrkev pozdní obecnou a karotku.


Mrkev pozdní má delší dobu pěstování, je trvanlivější, vysévá se proto co . Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kdy se vysévá pozdní mrkev. Pozdní znamená delší vegetační dobu, tedy setí co nejdříve, brzy na jaře a sklizeň na podzim, . Její spotřeba v průměru pět kilogramů na obyvatele ročně je však nízká a představuje jen . Já si asi tak nejvíc vzpomenu na mrkev , ale samozřejmě s tou bychom si nevystačili. Vysévá se mrkev do hrůbku. Udělá se něco podobného tomu, kdy se sází brambory, ale ta horní část toho hrůbku není do špičky, ale . Optimální data výsevu jsou v polovině konce dubna, kdy se vzduch na ulici. Ale kdykoli se vysévá (i když jsou semena naklíčena), roste poměrně pomalu.


Podobně jako krmná řepa má i krmná mrkev vysoké nároky na výživu a hnojení. Největší nárok na živiny má v době svého nejvyššího růstu, tj. Obalované osivo se vysévá na - 6cm v řádku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky