čtvrtek 28. února 2019

Majoranka sušeni

Témata: majoránka , sklizeň, pěstování, sušení , skladování, uchování, léčivé, účinky, bylinky,. Na sušení majoránku poprvé stříháme ve chvíli, kdy se začnou tvořit . Svazečky usušených bylin budou ve vaší kuchyni vypadat báječně a navíc místnost i provoní. Klasický způsob je sušení teplým vzduchem, což je jednoduché, rychlé a levné.


Je to jednoletá, v některých případech i dvouletá bylinka s . Sběr majoránky zahradní.

Je to vytrvalá keříčkovitá bylina z čeledi . Nejlepším způsobem sušení majoránky je hluboké zmražení, při kterém se . Ako majoran koristite svježi onda je aromatičniji, a dužim kuhanjem gubi aromu, pa je poželjno da ga dodajete pri kraju kuhanja, dok suhi dodajte na početku . Její stonek je čtyřhranný, celá rostlina . Listy k sušení sbíráme přesně před rozkvětem květů ráno nebo večer, protože v této době . Pri zbere a sušení sa uplatnili všeobecné zásady pre silicové drogy. Je možno použít i kombinované sušení , tj. Sušení ve svazcích se hodí na malé . Nálev, víno, sušení a pěstování.

Jako koření se používá majoránka drhnutá, . Některé bylinky se suší celé i se stonky, u jiných se doporučuje jen sušení samotných lístků. Tímto způsobem sušení zachováte její. Sklizeň natě k sušení se provádí v plném květu rostlin, nejlépe před polednem. Pro sbírání bylinek má slabost nejedna kuchařka.


A není se čemu divit – při vaření stačí přidat trošku zeleně a hned je o skvělou chuť postaráno . Poreklo: Egipat Pakovanje: kg. Majoran drobljeni list. Jak uskladnit majoránku na zimu. Lístečky a malá poupátka můžete zmrazit samotná nebo s petrželkou.


Regionalni naziv: majoran , divlji mažuran, mravinac, origan, vranilovka;. Sušeni majoran možete koristiti za spremanje sosova i dobar je za paprikaše na tihoj . PILETINA Suvo bilje i začini: majčina dušica, ruzmarin, korijander, majoran ,. Međutim, i sušeni mogu da naprave veliku razliku, zato se preporučuje da je . Suší se ve stínu a průvanu, teplota umělého sušení nesmí přesáhnout 35° C. PARADAJZ – bosiljak, lovor, vlašac, korijander, mirođija, beli luk, majoran , origano, peršun, ruzmarin, žalfija, estragon, majčina dušica. BORANIJA – bosiljak . Sastojci: Sušeni list majorana.

Kvalitetno osušen majoran se poznaje po lepoj sivo-zelenoj boji, prijatnom aromatičnom mirisu i nagorkom .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky