středa 20. února 2019

Kdy sázet jahodový špenát

Jahodový špenát vlastně ani špenát není, jedná se o merlík listnatý. Těšíte se, jak se posadíte za teplého slunečného dne na terasu a budete se kochat. Dobří sousedé pro zeleninu aneb Které druhy sázet vedle sebe. Merlík listnatý (Chenopodium foliosum) známý jako jahodový špenát je.


Semínka začala náhle vzcházet jak o život a porost se stal hustým. Upřímně řečeno, koupil jsem, jak prodávající dávala najevo novinkou. Samozřejmě bylo nutné poprvé zjistit, co je jahodový špenát ? Semena špenátu jsou schopná klíčit již při teplotě – stupně Celsia, proto je můžete sít velmi brzy na jaře.


Zázračný obsah železa ve špenátu je jenom mýtus vzniklý chybnou desetinnou čárkou. I tak je to ale zdravá zelenina plná minerálů. Na záhonu sázíme špenát do sponu 30xcm.


V srpnu stihnete ještě na balkon (do polostínu) nebo za okno zasadit i merlík listnatý neboli jahodový špenát. Chtěla bych se zeptat, kdy a jak zasít semena špenátu , jak hluboko do země a jak daleko. Jéé holky a co všechno budete sázet ? Mít doma papouška není tak snadné, jak se zdá. Listopad: Sázíte česnek.


V druhé polovině března můžete sázet odrůdy jarního česneku na záhony vystavené. Sazenice však nesmějí přijít do země hlouběji, než jak rostly doposud. Aby jahody nehnily, je dobré je sázet do mulčovací fólie, která udrží potřebnou vlhkost, ale. Vhodnou předplodinou pro jahody je hrášek, jarní saláty, kedlubny, cibule, špenát. Předchozí příspěvek Kdy a jak sbírat šípky.


Setí jahod ze semen řeší největší problém jahodníku – degeneraci. Pokud budete sázet do truhlíků, vyberte ty masivnější, dobře se osvědčily truhlíky. Jahody patří během léta mezi nejoblíbenější druh ovoce. Jsou šťavnaté, osvěžující a plné vitamínů.


Chutnají výtečně samotné, nebo je můžete zakomponovat . Jahodové plody putující k nám z celého světa se musí kvůli exportu. Nejlepší je sázet jahodníky na místo, kde předtím byla plodina. Jak vybírat odrůdu podle úmyslů s budoucí úrodou. Jahody – pěstování, sázení , sběr, hnojení, nemoci, odrůdy. Proto sazenice vysazujeme po hrášku, jarním salátu, ranných kedlubnách, špenátu , cibuli apod.


Jak ošetřujeme jahodník během roku. Vhodná kombinace: jahody s fazolem, hlávkovým salátem, mrkví, porkem, ředkvičkou, řepou, špenátem a cibulí. Bazalka působí proti padlí okurkovému, česnek proti. Dají se pěstovat brambory ve slámě, jak ? Jaké jsou výhody biopotravin?


Někde jsem měla uložené zajímavé obrázky, jak se dá nastavit zahrádka. Byla tam třeba řada 5-l hranatých barelků ve kterých se prodává . Sázíme -li sazenice, pak je vhodné sadbu jahodníku je vhodné zahájit navečer, nikoliv za. Kde pořídit kvalitní sazenice jahod , jak připravit záhon a vysadit.


Jahodám nevadí jako soused ani fazole, ředkvička nebo špenát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky