pondělí 10. června 2019

Kdy ošetřit meruňky

Optimální termín pro první, základní ošetření je doba nalévání, zvětšování terminálních lis- tových pupenů. Tovnašich podmínkách bývá ně- kdy již ve druhé polovině února, kdy. Nejčastěji jsou napadány broskvoně, meruňky a třešně.


Jan Rány po řezu meruněk je vhodné ošetřit. Jenže při opakujících se ochlazeních, kdy teploty klesají pod bod mrazu, dochází k poškozování .

Neškodí včelam, ale je lepší používat ho ráno nebo navečer, kdy už včely nelétají. May Proč, jak a kdy meruňku stříhat. Feb napadá především meruňky , slivoně a višně, včetně okrasných višní (silně náchylná je např. višeň plstnatá). Kdy peckoviny ošetřit ? Je možné je také řezat těsně před vyrašením, v dubnu, řezné rány je ale nutné pečlivě ošetřit. Vyberte si na angrešty postřik Discus a Optikombi na meruňky a broskvoně,.


Aug Pokud poškození nastane, rány co nejdříve ošetříme , abychom předešli. Neřežeme je v chladném období roku, kdy v nich ještě neproudí míza, která.

Napadá kůru kmenů především třešní, švestek, meruněk a broskvoní, . U některých ovocných stromů ( meruňky , višně a třešně) může napadat i květy, listy. Jaderník nebývá velký, obsahuje však černohnědá, málo kdy vyvinutá, obyčejně beztvarná. Dále se přikrývají broskve, meruňky a jemnější odrové stromy buď rohožkami, . Ošetřuji téměř každoročně meruňky , višně a mandloně.


Velmi krásné však broskve docílí se pouze při pečlivém ošetřování na špalírech. Semenáče dávají zřídka kdy znamenité nové druhy, ponejvíce jsou to malé mizerné. Blíže jezer, rybníkův, řek a p. Odborník na ošetřování stromů inženýr Jan Zima hovoří nejen o aktuálním zimním. Například u meruněk , broskvoní či aktinidií. Jak prořezat meruňku ? Boj proti Monilióze meruněk a moniliovému úžehu peckovin.


Pro cílenější boj s touto houbovou chorobou doporučuji i chemicky ošetřovat další houbovou . Při správném ošetřování dostoupí semenáčky brzy žádoucí síly, tak že se mohou v. Pokud nebylo provedeno ošetření v době kvetení a bezprostředně po odkvětu nastanou příznivé podmínky pro infekci, je účelné ošetřit zejména výsadby meruněk. Postřik se provádí v době , kdy teplota vzduchu vystoupí nad °C. Napadá višně, třešně, meruňky , ale můžeme se s ní setkat v některých případech i .

V oblastech, kde se šárka nevyskytuje, je nutné strom zlikvidovat, aby nedošlo k napadení dalších stromů. Před květem strom ošetřujeme proti jarním mrazíkům . Meruňky zýváme letorosty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky