pátek 14. června 2019

Kdy se postrikuji jablone

Mám hlavně ovocné stromy: jabloně , hrušky, broskvoně, nektarinky. Postřikujeme na podzim nebo záhy na jaře, před rašením pupenů. K práci si vyberte den, kdy teplota dosáhne alespoň nad deset stupňů. Polovinu zahrady tvoří sa kde jsou i jabloně. Bohužel jsou tam i Jonathany, které jsou k padlí náchylné.


Ale objevilo se teprve minulý rok a až . Postřiky se vyplatí zvláště u jabloní , broskvoní, meruněk, mandloní, . Pokud se postřik podaří načasovat až do doby, kdy je odpolední teplota nad 15. Březen či začátek dubna je tím správným okamžikem, kdy se zahrada probouzí ze zimního spánku. Ideální dobou k postřikování je rozhraní zimy a jara.


Jak a kdy tedy postřikovat ? Pokud máte ve vaší zahradě odrůdy jabloní odolné vůči dvěma nejběžnějším a zároveň nejzákeřnějším chorobám, . Máme jabloně , které mají snad všechny nemoce a brouky. Chtěla bych stromy zachránit, ale nevím čím začít a hlavně nevím jaký postřik a kdy ho na stromky nastříkat. Spintor - požerový a kontaktní přírodní insekticid - jabloň (obaleč), škůdci na. A promíchávám i během postřikování. Kolikrát stříkat, kdy a co.


Je tomu již dávno, kdy byl pokládán za postačující jediný postřik v době vegetačního klidu. Je nutné zcela postřikovat celou rostlinu, ani jedna větev by neměla zůstat nezpracovaná. Proto se u nás asi sotva ujmou tzv.


Kdy potřeba stříkat jabloně od škůdců:. Nebo když pokud stříkat, tak řekněme jedenkrát za rok, aby se těm jabloním trochu pomohlo, ne aby bylo vůbec nutné stříkat . A pokud se mšice nezastaví včas, začne kromě jabloně zasáhnout další. Kdy se postřikuje nektarinka sylitem proti kadeřavosti. Jabloň také často vysychá kvůli jiným velkým plodinám rostoucím velmi.


Od té doby, kdy nemoc pronikne velmi hluboko do rostliny, je nepravděpodobné, že by. Postřikovat stromy proti napadení hmyzem a nižšími houbami. Na skalních substrátech, kde houbová vlákna lišejníků pronikají do substrátu a navětrávají ho, vznikají primární půdy a cévnaté rostliny mohou . Zejména v jarním období, kdy se stromy pomalu, ale jistě chystají k rozpuku, je třeba vybrat ten. Tento postřik se ovšem používá až v době, kdy dojde k dokvetení jabloně.


Běžně stihnou před rozkvětem sadaři postříkat jabloně proti. Aby pěstitelé neohrozili včely, vyjíždějí plevel postřikovat v noci, kdy nelétají. Biologické metody ochrany jsou. Jabloně jsou stromy vysoké až 10m, opadavé, otužilé, někdy samosprašné.


Jednou měsíčně postřikujeme stimulátorem Bio-Algeen S-90. Pokud je však v období růstu ovoce teplé a hodně srážek, je žádoucí 1-další postřikování po 7-dnech. Lišejníky často osídlují nově vzniklá nebo ještě neosídlená stanoviště, proto patří k pionýrským druhům.


Zvažte, jak, kdy a jaké přípravky použít pro postřik jabloní na jaře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky