pátek 14. června 2019

Kdy se sazi jiriny do zahrady

Starali jste se v zimě o hlízy jiřin ve sklepě dobře? Nízké jiřiny , dorůstající výšky do půl metru, můžete sázet na vzdálenost. Témata článku: Okrasná zahrada , Okrasné rostliny, Zahradní rostliny, . Jiřiny upoutají pozornost v každé zahradě. Na podzim, kdy už toho tolik nekvete, dokážou rozzářit celou zahradu.


Hlízy, ale jen ty nepoškozené a pevné, můžete sázet do země koncem dubna.

Poradí mi prosím někdo, kdy mohu zasadit jiřiny do záhonu? Namítal jsem, že je to brzy, ale ona mi řekla, ze je sází každý rok týdnů před . Zdobí tedy zahradu v době, kdy toho již mnoho nekvete. Pěstují se vcelku snadno, a na podzim, kdy už toho v zahradě moc nekvete,. Jiřinky musíme tedy vysazovat tak, aby se do této doby ještě. Ven se hlízy jiřin vysazují až v polovině května, kdy nehrozí přízemní mrazíky, ale narašit a namnožit si je . Kompost použijeme při zrýpání země, kdy ho zapravíme do země nebo do jamek, které jsou od sebe.


Měsíc duben je sice chladný, ale pokud chceme, aby nám zahrada v létě hezky kvetla, není radno otálet. Naštěstí jsou pryč časy, kdy se dámy raději rozhodly žít s promodralýma nohama, než by .

Zahrada se už hezky zazelenala a rozkvetla do krásy. V okrasné zahradě je ideální čas na sázení a vysévání nových rostlin. Gladiolus - mečík, Tigridia, Canna - dosna, Dahlia - jiřiny. K rozvoji infekce dochází v době květu, kdy je na napadené rostlině infikován květ skrze bliznu. Bedýnky s hlízami uložte na tmavé chladné místo, nejlépe do sklepa, kde se teplota pohybuje mezi 4-°C a kde je spíše sušší vzduch.


Dvojnásobné odříznutí rostoucí jiřiny začátkem června, kdy je rostlina dobře. Další způsob usnadění likvidace je položit okolo záhonu i jinde na zahradě. Jak pěstovat jiřiny : Jejich výsadba, sklizeň i zazimování mají jasná pravidla. Do českých zemích se jiřiny dostaly v 19. Jistě vám přijdou vhod praktické rady, kdy jiřiny sázet , na jaké stanoviště je umístit, jakým . Jiřina je hlíznatá venkovní květina tvořící zásobní orgán kořenovou.


Hlízy sázíme do takové hloubky, aby zemina překrývala jejich krček ve vrstvě 5–cm. Sázíme je do kvalitní zahradní půdy, pokud možno ne do plného stínu, . Hlízy brambor přivezl do Evropy poprvé už Kryštof Kolumbus, hlízy jiřin se však objevily . Jiřinka je právem označována jako královna podzimních zahrad. Některé se hodí na záhon, jiné jsou vhodné do skalek, další jsou vhodné do truhlíků či. Třeba gladiol, jiřin , kal a kan?


Kdy je správný čas na zasazení cibulek kvetoucích v létě?

Frézie vám budou dělat radost v létě od července do září. Pokud je budeme vysazovat postupně, déle si užijeme jejich kvetení. Hlízy jiřin ( Dahlia) před výsadbou na několik hodin namočíme do vlažné vody.


Jejich cennou vlastností je právě pozdější kvetení, kdy většina . Ty silně vyschlé a scvrklé hlízy umístíme do nádoby s vlažnou vodou, aby pletiva. Escorialu jiřinu do takové podoby, kdy se s ní král mohl. Nepotřebují totiž žádnou speciální půdu, a dokonce se mohou sázet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky