úterý 4. června 2019

Kvetoucí keře modre

Většina okrasných keřů již odkvetla. Podzim je pro většinu zahrad smutným obdobím, ale krásnými keři jako je například modře kvetoucí ořechoplodec či ibišky, můžeme celou situaci zachránit. Podle stupně půdní kyselosti kvetou hortenzie od modré přes bílou, růžovou až po temně červenou.


Pro intenzivní modrou přidáváme do půdy v . Kvete od poloviny června do července, na přelomu srpna a září pak. Polokulovitý, hustě větvený opadavý keř s výraznými modro -růžovými květy.

Převážně vzpřímený keř kvete žlutými květy motýlkového tvaru. Na zahradu můžete vysadit řadu pěkných, a přitom nenáročných modře kvetoucích rostlin. Vyberte vhodné keře pro slunná místa.


Ne všem totiž vyhovují. Existují ale i levandule modré , růžové či bílé. Dorůstá do výšky půl . Keř vysoký kolem m, s opadavými, vejčitě kopinatými až kopinatými listy ,. Kvete v květnu a krásně navazuje na zlatici a kdoulovce. Ořechokřídlec vyniká jasně modrou barvou květů, které jsou opravdovým lákadlem .

Proč by také měla být hvězda modrá , když už, tak snad zlatá, nebo stříbrná? Středozemních oblastí nádherně kvetoucí keř s blankytně modrými květy. Vysaďte suchovzdorné keře : na rozdíl od rostlin suchomilných. Perovskie ( Perovskia) je méně známý modře kvetoucí druh a kvůli svým . K létu neodmyslitelně patří kvetoucí rostliny, díky nimž se zahrada mění.


Starší keře pravidelně přihnojujte hnojivem na kyselomilné dřeviny a dejte. Kvetoucí jarní cibuloviny snadno rostou mezi trvalkami a keři , mnohým se výborně daří v trávníku i pod stromy. Díky tomu je můžete do zahrady . Pomněnkovec, pupkovec, jaterník.


Existuje spousta krásných nenáročných květin , které kvetou modře. Ibišek Lavender Chiffon kvete okouzlujícími světle růžovými květy. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Tyto keře dorůstají výšky 2-metry.


Aby ibišky hojně kvetly, . VÝŠKA CM, KONTEJNER CM, DOBA KVĚTU VI-VIII. KS LEVANDULE - Lavandula angustifolia . Co se týká v létě kvetoucích keřů , je jejich nabídka poměrně rozsáhlá. Buddleia davidii) s latami bílých, růžových či modrých květů.


Zajímavé je, že jde zejména o drobnokvěté druhy, které vyniknou ve větším množství. Nebesky modré květy má časně kvetoucí ladoňka, která se .

Mezi nejznámější v zimě kvetoucí keře patří hamamelisy čili vilíny. Ty kvetou v lednu a únoru. Na jejich větvích se nejprve objeví květy a až delší dobu poté listy.


Užitkový je i krásně kvetoucí keř granátovníku (Punica granatum),. Jako odolný keř se osvědčil olověnec (Plumbago) s pomněnkově modrými.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky