čtvrtek 13. července 2017

Kdy se hnoji jablone

Kdy se hnoji jablone

Občas se stane, že jablka ze zahrádky ani nestíháte sbírat. Letní jablka dozrávají již během prvních horkých dnů a podzimní odrůdy vydrží . Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co. Podzim a jablka k sobě bezpochyby patří.


Kdy se hnoji jablone

Právě teď je ten čas, kdy se jabloně prohýbají, všude voní čerstvé štrúdly a také nám pomáhají . Všechny plody se sklízeji v období tzv. Kdy sklízet jablka na uskladnění? Vysloveně zimní, dlouho skladovatelné odrůdy byste . Listí je nejbarevnější a nejkřupavější, na procházkách můžu sbírat.


Ačkoli bylinky mají největší sílu na jaře, i na podzim můžete sbírat a sušit kopřivy nebo listy jitrocele. Kdy můžete vydědit vlastní potomky? Je čas sklízet jablka ! Jak je uskladnit, aby vydržela co nejdéle.


Kdy se hnoji jablone

Léto se chýlí ke konci a na stromech dozrávají podzimní a také některé zimní odrůdy jablek. Při jejich sklizni je důležité vědět, kdy přesně je začít trhat a jak je potom . Na trzích se objevuje typické podzimní ovoce jako švestky nebo hroznové víno. Symbolem podzimu jsou jednoznačně jablka. Léto, podzimní odrůdy mohou být sklizeny po dešti, ale ovoce nechte před sklizní vyschnout.


Abyste se nemýlili, musíte vědět nejen to, kdy konkrétní odrůda dozrává, ale také. Když začnou sbírat podzimní jablka ze stromů, připraví předem dvě nádoby: . Většina lidí se shodla, že jablka jsou jedna z nejhorších prací, co dělali. Jabloně obsypané zrajícími plody jsou symbolem podzimní hojnosti,.


Kdy se hnoji jablone

Kdy které odrůdy jablek sklízet a jak jablka skladovat, aby vydržela. Většina pěstitelů ví, co se svými stromy a plody dělat, kdy je sbírat , jak je uskladnit. Zkoušeli si z plastelíny vymodelovat tvar jablka a hrušky. Také jsme si uvedli, že na podzim chodíme do lesa sbírat hřiby. Hráli pohybovou hru „Na ježka“, kdy stáli v kruhu a dva leželi uprostřed v klubíčku a představovali ježka.


Děkoval za podzimní tvoření, chválil je, zopakoval vše, co se dozvěděli, a rozloučil se s . Jablka se vyplatí přebírat a třídit již při samotné sklizni, kdy ke skladování vybereme jen nejlepší plody bez vad – ostatní přednostně spotřebujeme. Víte, jak poznáte, že jsou jablka správně zralá, jak je sklízet a uskladnit. Jak poznáte, kdy jsou jablka zralá: snadno oddělíte stopku od plodné . Pěstování rostlin, Inspirace a tipy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky