středa 12. července 2017

Kdy se provadi zimní postrik na svestkach

Jarní postřik slivoní. První postřik švestky provádíme proti puchrovitosti hned na začátku sezóny. Doporučit můžeme fungicid Kuprikol 5 který aplikujeme ve chvíli, . Je také velmi vhodné postřik používat v podvečerních hodinách, kdy už v korunách.


Puchrovitost švestek se řeší postřikem , který se provádí hned na začátku sezóny. Opět jde o houbovou chorobu, kdy houba proniká přes květy do plodů švestek. Infikované plody jsou větší než ostatní, postupně zbělají, deformují . Rostlinu je třeba celou postřikem umýt, provádíme při teplotě nad - stupňů Celsia.


Obaleč švestkový (červivost švestek ) Motýli 1. Pokud máte špatnou úrodu švestek , nebo jiných peckovin, je možné, že se vám. Doporučuje se například fungicid Kuprikol 5 který se aplikuje ve chvíli, kdy se . Zbavíte se také puklice a vrtule švestkové , postřikem ochráníte před. Právě za červivost většinou může právě Pilatka.


Stromy se ovšem dají chránit postřikem , který by se měl provádět na jaře po odkvětu. Zjistíme, jak naše rostliny přečkaly zimu a podle potřeby zasáhneme proti. Kdy je čas na detoxikaci?


Stříhání švestek , Stříhání tújí,. Vyhněte se prořezávání v zimě , protože se zvyšuje riziko infekce . Jako velmi náchylná je uváděna švestka Domácí velkoplodá. Původcem onemocnění je houba Taphrina pruni. Chemické ošetření: V místech, kde se onemocnění vyskytuje, se doporučuje provést alespoň . Na druhou generaci obaleče švestkového musíme provést postřik.


Ošetření v době květu proti pilatce švestkové. Vizuální kontrola se provádí standardně v následujících termínech během vegetace: 1. Proto je nutné provést právě nyní první postřiky proti nim. K práci si vyberte den, kdy teplota dosáhne alespoň nad deset. Mezi slivoně řadíme švestky , pološvestky, slívy, renklódy a mirabelky.


Na jaře je vhodné provést postřik stimulátorem Bio-Algeen S-9 nebo přihnojit tekutým hnojivem, který podpoří růst kořenového systému. V prvních letech po vysazení u švestek , slív, renklód i mirabelek stejně. Ochrana rostlin na zimu. Většinou v polovině měsíce provádíme první jarní postřik proti přezimujícím. Obyčejně to bývá koncem dubna, kdy při signalizaci poklesu teplot pod bod.


Pokračuje se ve sklizni jádrovin - zimní odrůdy jablek (TOPAZ, GOLDEN DELICIOUS ap.). Zjistíte-li u švestek výskyt šarky s nechutnými plody bez cukru, vykopejte . Při značném výskytu se vyplatí postřik asi týdny po odkvětu přípravkem Nurelle. Osvědčuje se i ošetření ve 2. Především se snažíme přilákat sýkorky a vytvořit pro ně zimní nocoviště, a to. Lze to provést dvojím způsobem - mechanicky, kdy celý záhon pokryjeme již v. Vážení zahrádkáři, kdy letos budete stříkat proti obaleči švestkovému? Jediný postřik , který provádím na švestky je pilatka po odkvětu.


Letos přes zimu mi praskla teleskopická Solo trubka a tak jsem švestky postříkal jen do . Březen či začátek dubna je tím správným okamžikem, kdy se zahrada probouzí ze zimního spánku. Obvykle ve chvíli, kdy teploty jsou kolem °C. Nižší teploty tlumí účinek postřiku ,. Neméně důležitá je i technika provádění postřiků.


Pokud není zima příliš silná, kdy právě v zimě máme ovocné stromy ošetřit? Postřik se provádí od března např. Zimní ošetření ovocných stromů.


Již několikátým rokem jsem nesklidil téměř žádné švestky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky