čtvrtek 27. července 2017

Keříčková rajčata balkonova pěstování

Vegetační doba je poměrně krátká, můžeme ho vysévat až do konce. Keříčkové fazole mají kratší vegetační dobu než fazole pnoucí, proto . Fazol keříčkový SIGMA, zelený Větší náhled. Fazole pěstujeme na chráněném slunném stanovišti. Keříčkové odrudy fazolí se větví a mohou dosahovat výšky až metr.


Během krátké doby poskytnou velikou úrodu. Tyčkové odrůdy mají delší vegetační dobu, proto sklízíme fazolky po delší dobu, než je. Diferencuje se v termínu a množství, zejména během vegetační doby. Alkalickou reakci snášejí více keříčkové a tyčkové fazole , hrách, salát a cibule.


Státní knize odrůd zapsáno odrůd keříčkového fazolu. Do Evropy byl fazol dovezen v 16. Najdeme mezi nimi typy keříčkové i pnoucí, fazole na suchá zrna i na zelené. Středně raná odrůda ( vegetační doba - dnů) keříčkového typu, vysoká 30 . Lusk je dlouhý – cm . Po skončení vegetace se v půdě bude nacházet vyšší obsah této . To vše včetně habitu rostliny, délky vegetační doby i dalších . Středně pozdní odrůda ( vegetační doba – dnů) keříčkového typu, vyššího vzrůstu (– cm), bez úponků. Fazol patří mezi nejpěstovanější zeleniny a jejich obliba se každoročně zvětšuje.


Keříčková rajčata balkonova pěstování

V srpnu je hlavní doba sklizně lahodných zelených lusků. Vzhledem ke kratší vegetační době netrpí tak výrazně chorobami a škůdci. Zajímavá je i prodávaná směs barev keříčkových fazolů od firmy Semo, díky níž. Velmi raná pnoucí odrůda - vegetační doba je cca dní.


FAZOL KEŘÍČKOVÝ - BORLOTTO LINGUA DI FUOCO NANO. Rostliny jsou citlivé na pozdní jarní mrazíky. Hledáte fazole keříčkové ? Fazolky jsou bílé a kolem pupku mají černé skvrny.


Keříčková fazole typu Pintó, zralé lusky jsou slámově žluté , obsahují – semen,. Má rozvětvený růst, jednotlivé kultivary se liší velikostí, barvou oplodí a barvou semen. U raných odrůd je vegetační doba okolo dnů, u pozdních odrůd . Poloraná, velmi výnosná odrůda zajímavě zbarvené keříčkové fazole AMETHYST, určená na sběr celých lusků v mléčné zralosti. BIO fazole Speedy - keříčková odrůda - Phassseolus vulgaris - bio semena.


Bio fazole Speedy je oblíbená odrůda . Výsev keříčkových fazolí , které pěstujeme pro zelené fazolky (sklízíme celé lusky) , můžeme udělat několikrát, tím si prodloužíme období sklizně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky