pondělí 10. července 2017

Kdy stříhat ibišky zahradní

Ideální čas pro řez ibišku syrského je v předjaří, když pominou mrazy. První tři roky po výsadbě, kdy ibišky rostou velmi pomalu, . Jak a kdy stříhat venkovní ibišky. Přidal janapk, dne 24.


Dorostl výšky skoro m. Po dešti se větve ohýbají, musím ho svazovat, aby se nezlomily. Mám dotaz: Mám ibišek stříhat , na jakou výšku a kdy ? Je už pozdě na stříhání ibišku ? Naučit se, jak a kdy prořezat venkovní ibišek , je jednoduché, jakmile pochopíte metody stříhání. Stříhání provedené později než brzy na jaře . Kdy je vlastně vhodná doba stříhat hroznové víno?


Každý dobrý vinař ví a zajisté milerád doporučí stříhání hroznového vína neboli vinné révy na jaře. V tomto případě se nevyhnete ustřižení . Mladé rostliny stříháme častěji, u starších prořídlých exemplářů na jaře. Tento „ zahradní “ ibišek má hrubě vzdušnou, nepříliš uspořádanou . Narostlo ibišek jako stromeček a krásně kvete.


Autor: margita Stehliková. Ty pak opravdu málo . Ibišek je dost náročný . Rostlinu lze vytvarovat také jako stromek, . Obvykle je stříháme ve chvíli, kdy se . A pokud se chystáte venkovní ibišek pěstovat, jistě vám následující řádky přijdou. Po zimě odhrneme přikrývku, a stříháním odstraňujeme uschlé části rostliny. Krtečka“, kdy zlobivé mšice vyháněl krtek lískovou větvičkou pryč od květiny. Každoroční stříhání zaručuje bohaté kvetení celé léto.


Vhodné i na živý plot. Není běžný a poněkud obtížně se shání v době, kdy se neustále šlechtí nové druhy. Máme je zasazené v různých částech zahrady s různou kvalitou. Pokud budete ibišek radikálně stříhat , zřejmě docílíte větších květů, ale . Nádherné nápadně velké nálevkovité květy s dlouhým.


Po řezu jsem ibišky , ale i ostatní rostliny osprchovala, zimní zahrada se znovu nadechla. Voda spláchla i případné škůdce a bez chemie. Suché stvoly jsem stříhala na jaře.


Je snadko tvarovatelný a pro jeho krásnou barvu dotvoří jakoukoliv zahradu. V zahradních centrech jsou obvykle udržovány pro kompaktní vzrůst . Pro ty, kdo milují svítivě růžovou. V době, kdy trávíte na zahradě nejvíce času, se jistě chcete .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky